Maarten Angenent
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

09 juli 2019 door Lukas ten Napel

Maarten (84) kon dankzij Stichting Ambulance Wens vlak voor zijn dood nog één keer naar zijn boerderij

“Ik loop hier voor het laatst met hem. Hij gaat achteruit. Hij heeft hartfalen, de longziekte COPD, versleten knieën. Dit is zijn laatste rit.”

De 84-jarige Maarten Angenent uit Woubrugge was een boer in hart en nieren en heeft dan ook zijn hele leven op de boerderij gewoond en gewerkt. Het Reformatorisch Dagblad maakte een korte reportage over het laatste bezoek aan zijn boerderij, wat mogelijk werd gemaakt door Stichting Ambulance Wens. Maandagmiddag liet zijn directe familie aan het RD weten dat Maarten is overleden.

Kleinzoon Mike vroeg aan zijn opa Maarten of hij nog iets leuks wilde doen. Mevrouw Angenent vertelt: “Hij wilde gewoon nog een keer naar de boerderij; daar heeft hij 65 jaar gewoond. Ik wilde hem in de auto, een hoge auto, zetten, maar dat lukte niet meer. Toen wilden we een rolstoelbus regelen en dat zei ik toevallig tegen één van de verpleegkundigen. Die zei: “Dat moet je niet doen. Je moet Stichting Ambulance Wens inschakelen.” Tot onze grote verwondering kon dat vandaag al.”

Een aantal vrijwilligers komt aan het woord, onder wie chauffeur Leo Nootenboom, die voor de 127e keer meerijdt: “Het is voor die man zo’n mooie herinnering om terug te komen op zijn boerderij, waar hij jaren gewoond en geleefd heeft. Al moet ik morgen weer en overmorgen nog een keer; ik vind het fantastisch om te doen.”

Ook vrijwilliger Peter Scholten vertelt waarom hij dit werk doet: “Het is een hele pure vorm van om elkaar geven, omdat je iets voor een ander kan betekenen, zonder dat je er iets voor terugverlangt. Het kan iets heel kleins zijn als een glimlach of een bedankje. Daar doe je het voor; dat geeft heel veel voldoening.”

Bekijk de kleine reportage en lees het volledige artikel over Stichting Ambulance Wens op de site van het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.