Ron van der Spoel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 juli 2019 door Groot Nieuws Radio

Ron van der Spoel bidt voorafgaand aan zijn vakantiereis

“We gaan altijd met z’n allen in de auto zitten en voordat we de motor starten, bidden we voor de reis”, zegt ds. Ron van der Spoel. Groot Nieuws Radio vraagt zich af of het wel of niet verstandig is om voorafgaand aan je vakantiereis te bidden voor een behouden aankomst. Vlak voor zijn vakantiereis naar Spanje sprak Van der Spoel met de christelijke radiozender.

Het bidden voor voertuigen is een gebruik in de Rooms-katholieke kerk. Afgelopen weekend werden in verschillende parochies gebeden voor auto’s, scooters, fietsen en rollators. Ron van der Spoel woont tegenwoordig in het zuiden van het land en maakt dat van dichtbij mee. “Ik heb gezien wat voor zegen hij meegeeft. Het klinkt alsof hij de auto zegent, maar hij zegent de inzittenden. Wel met een wijwaterkwast enzo. Maar het is wel iets wat we kunnen leren van de katholieken: dat je voor alle gewone dingen in het leven Gods zegen kunt vragen.”

Zo'n 'vakantiegebed' maakt je er volgens Van der Spoel van bewust dat je samen met God op reis bent, dat Hij er bij is. "Als je biddend leeft, dan weet je gewoon: God reist met ons mee. En je beseft je eigen kwetsbaarheid. Het is niet vanzelfsprekend dat het allemaal goed gaat. We leggen het echt in Gods hand. Dan mag je in vertrouwen op reis gaan. Wat er ook gebeurt, Hij is er bij.”

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Reacties

Ik bid zelfs voor een afstand van 20 km!
"Maar het is wel iets wat we kunnen leren van de katholieken: dat je voor alle gewone dingen in het leven Gods zegen kunt vragen.”Sorry hoor, maar wat ontzettend treurig. Als God je Vader is en de Heilige Geest woont in je en je moet dit leren van een katholiek, wat heb je dan al die jaren dat je gelooft met de Vader, de Geest en de Zoon besproken?PS: De kans dat je op enig moment onderweg naar de supermarkt een ongeluk krijgt, is net zo reëel als op je vakantietrip. Bid zonder ophouden. 1 Thes 5:17

"Sorry hoor, maar wat ontzettend treurig. Als God je Vader is en de Heilige Geest woont in je en je moet dit leren van een katholiek": Is het fout om iets van je broer of zus te leren?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.