Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juli 2019 door Geerten van Breugel

'Discriminerende' christelijke student in gelijk gesteld in hoger beroep na Facebook-post over afkeuren homoseksualiteit

Felix Ngole moest zijn masterstudie aan de Universiteit van Sheffield afbreken omdat hij een Facebook-post plaatste met zijn visie op homoseksualiteit. In een eerste rechtszaak verloor hij en werd de universiteit het recht toegekend Ngole van zijn studie uit te sluiten. Afgelopen woensdag werd de 41-jarige student echter in het gelijk gesteld in hoger beroep, schrijft de Christian Post.

In 2015 werd de student van zijn studie buitengesloten omdat hij in op Facebook schreef dat "de Bijbel en God homoseksualiteit als zonde identificeren". In 2017 vocht Ngole het besluit van de universiteit aan, maar de rechter stelde hem in het ongelijk wegens het "denigreren van homofiele mannen en biseksuelen". Een hoger beroep werd toegekend omdat er "gebrekkig en oneerlijk richting de aanklager (Ngole, red.) werd gehandeld".

In het hoger beroep vonden de rechters dat de universiteit niet goed gehandeld had. "Vrijheid van religieuze uitingen zijn verward met discriminatie. Het is in strijd met de bestaande gedragswaarden en richtlijnen." Ook vond de rechtbank het onwaarschijnlijk dat de student het discriminerend bedoelde. "De Bijbel verbiedt discriminatie en heeft op deze gronden nog nooit gediscrimineerd."

De Universiteit van Sheffield beraadt zich volgens een woordvoerder op vervolgstappen.

Beeld Facebook / Felix Ngole

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.