Israel Producten Centrum
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juli 2019 door Patrick Simons

Verdubbeling aantal klanten Israël Producten Centrum na klacht Economische Zaken

Mooi en bijzonder nieuws vanuit Christenen voor Israël. Nadat er via verschillende kanalen een oproep werd gedaan om producten te kopen bij het Israël Producten Centrum in Nijkerk, werd daar door een groot aantal mensen gehoor aan gegeven. Aanleiding was een bezoek van ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken die stelden dat de winkel zich niet aan de Europese richtlijnen hield door te vermelden dat producten uit Israël komen.

Joop Soesan schrijft op Joods.nl gesproken te hebben met Pieter van Oordt van Christenen voor Israël. Die vertelde hem dat er afgelopen zaterdag een verdubbeling was te zien van het aantal bezoekers in de winkel en dat ook de online bestellingen fors in de afgelopen dagen fors zijn toegenomen. Er zijn zelfs extra krachten opgeroepen om alle orders op de juiste manier te kunnen verwerken.

Error: could not load events

De organisatie kreeg vorige week een onaangekondigd bezoek van het ministerie van Economische Zaken omdat men volgens hen niet de richtlijnen volgt die in 2015 door de Europese Commissie zijn opgesteld. Ook Nederland is met deze richtlijnen akkoord gegaan. De richtlijnen houden onder meer in dat de term 'product uit Israël' niet meer op het etiket vermeld mag worden van producten die zijn gemaakt in Judea, Samaria of op de Golan. In plaats daarvan moet er 'gemaakt op Westelijke Jordaanoever' met tussen haakjes 'Israëlische nederzetting' staan. Wanneer producten uit bijvoorbeeld Bethlehem komen, moet er zelfs 'gemaakt in Palestina' op komen te staan, een niet erkend land.

CIP sprak over de kwestie met dominee Kees van Velzen die refereerde aan de Tweede Wereldoorlog en het een moderne 'kauft nich bei Juden' noemde. Dit interview verschijnt morgen op CIP.nl.

Foto: Christenen voor Israël

Reacties

H
Er mag van het Ministerie van Economische Zaken wel 'made-in-China' op staan, terwijl in dat land de mensenrechten in het algemeen met voeten getreden wordt, en de rechten van christenen in het bijzonder. Op de lijst van Open Doors prijkt China op nummer 27 van landen waar christenen vervolgd worden. Maar voor China geldt blijkbaar: 'business as usual'.
W
Dit is gewoon antisemitisme en Jodenhaat en uitsluiting ten top. Hoe durft economische zaken dit met droge ogen vol te houden? Op naar een nieuwe holocaust? Gelukkig is de God van Israël de uiteindelijke overwinnaar in Jezus Naam! Mooi trouwens dat de tegenreactie juist het tegendeel uitwerkt en dat de Israëlische producten verkoop verdubbeld. God is groot!
J
SHALOM

Wie gaf deze ambtenaren de opdracht om dit te doen?

Is de soms de hoogste prioriteit?

En weet u dat ook de CU in de regering zit.

Die partij komt wel op voor vluchtelingen en nog meer migratie.

Ik hoor ook nu weer weinig van de CU, als regeringspartij.

Volgens mijn bescheiden mening kunnen deze ambtenaren zich bezig houden met merkvervalsing. en namaak vanuit Turkije en China e.d.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.