Pierre Valkering
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juli 2019 door Patrick Simons

Homoseksuele priester Amsterdam definitief ontslagen

Pierre Valkering, een homoseksuele priester uit Amsterdam, is eind juni definitief ontslagen. Valkering, die in een autobiografie gedetailleerd over zijn seksleven schreef, was eerder al geschorst en is eind juni definitief ontslagen als pastoor van de Vredeskerk in Amsterdam. Dat meldde het parochiebestuur afgelopen zondag aan de gemeente door middel van een brief.

Het besluit om Valkering te ontslaan is door bisschop Jos Punt genomen. Er wordt geen reden voor zijn ontslag genoemd. Valkering was al vanaf april geschorst en vanaf dat moment was eigenlijk ook al duidelijk dat hij zijn taken niet meer zou gaan opnemen. Hij presenteerde enkele weken eerder, op 31 maart zijn autobiografie tijdens de mis die werd opgedragen vanwege zijn priesterjubileum van 25 jaar. In de autobiografie is Valkering open over zijn seksleven, waaronder zijn pornoverslaving en de bezoekjes die hij aan darkrooms bracht voordat hij priester werd.

Overigens betekent dit niet het definitieve einde van zijn ambt. Valkering heeft allereerst de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen het ontslag. Dit kan bij de Vaticaanse Congregatie voor Clerus. Daarnaast is het ook mogelijk dat de priester in de toekomst een andere benoeming krijgt.

CIP.nl sprak onlangs met de priester: Homopriester Pierre Valkering voelt zich als de verloren zoon: "Ik ben een grote zondaar".

Reacties

Ik heb gehoord dat bij de RKK homo's aan de macht zijn, dus het komt vast wel goed met deze man.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events