pleeggezin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juli 2019 door Patrick Goede

Roemeens gezin in Noorwegen raakt kinderen kwijt vanwege "christelijke indoctrinatie"

Een Roemeens gezin dat naar Noorwegen emigreerde heeft zijn kinderen af moeten staan aan de jeugdzorg. Dit werd eerst gedaan omdat de ouders fysieke straffen aan de kinderen zouden uitdelen, iets wat ook in Noorwegen strafbaar is. Later bleek echter uit onderzoek dat het puur en alleen zou gaan om het christelijk geloof van het gezin, dat zegt CBN News.

In 2015 werden de vijf kinderen van het Roemeense koppel Bodnariu opgenomen door Barnevernet, de jeugzorgd in Noorwegen. Deze zaak is nu één van de 26 zaken die nog eens door het Europees gerechtshof voor mensenrechten onder de loep wordt genomen. De kinderen zouden "geïndoctrineerd zijn door hun ouders met het christelijk geloof" en daarom bij hun ouders vandaan gehaald zijn volgens Barnevernet.

Ook de zaak waarin een Amerikaanse moeder Natalya Shutakova, haar drie kinderen moest afstaan aan Barnevernet heeft flink veel aandacht gegenereerd. Een petitie gericht aan vicepresident Mike Pence om hierin te bemiddelen is al door meer dan tienduizend mensen ondertekend.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.