China
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juli 2019 door Patrick Goede

China hersenspoelt christenen en andere religieuze minderheden in heropvoedingskampen

China gaat ontzettend ver in het 'onderwijzen' van landgenoten met een afwijkende religieuze overtuigingen. De BBC laat aan de hand van een schokkende reportage zien hoe religieuze minderheden getransformeerd worden in vaderlandliefhebbende aanbidders van de president. Keer op keer moeten ze opdreunen hoeveel ze van de president en het communisme houden.

De mensen die de pers te woord mogen staan in het heropvoedingskamp lijken zorgvuldig van tevoren te zijn geselecteerd. Als hen gevraagd wordt of ze er vrijwillig zijn word er op mechanische wijze met 'ja' geantwoord. Volgens hun meerdere hebben ze één dag in de week vrij en vertrekt dan iedereen maar niemand blijkt te vertrekken op die desbetreffende dag. Ook zijn wachttorens die duidelijk op Google maps te zien waren voor de reportage weggehaald.

Wat leren de andersdenkenden tijdens deze hereducatie dan zoal? Nou ze krijgen bijvoorbeeld een cursus van vier maanden over hoe ze netjes hun bed op moeten maken. "Maar de meesten kunnen de cursus gelukkig succesvol afronden na twee maanden", weet de cursusleider te melden. Zhang Zhisheng die de buitenlandse zaken behartigt in China zegt dat sommige mensen "al tekenen van moorzucht vertonen voordat ze iemand vermoorden" en dat deze herscholing bij deze mensen daarom nodig is.

Reacties

T
Wat betreft christenen. is er een heftige strijd gaande. Het communisme predikt de partij als hoogste gezag. Niet een Eeuwige Schepper God JHWH, niet de persoonlijke verlosser Jezus Chrisrtus, de Zoon van God, Jeshoea haMasiach bepaalt het einddoel, en de zingeving van het bestaan, maar de partij. De partij is verbonden met het atheïsme en de evolutie theorie als zijnde de hoogste waarheid. Zo is er een verhulde vervolging van christenen. Met alle tactieken probeert christenen op te sporen. https://www.youtube.com/watch?v=XSBmlQam-30
Is er wezenlijk veel verschil tussen China en het " vrije" Westen ...?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.