Ikea
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juli 2019 door Patrick Goede

Medewerker IKEA ontslagen na plaatsen van 'homofobe' Bijbelteksten

Op de dag tegen homofobie, 16 mei, plaatste IKEA een bericht waarin het zijn eigen waarden en positie ten opzichte van de homogemeenschap uit de doeken deed. Een solidair standpunt. De katholieke medewerker Tomasz K. uit Polen reageerde daarop met twee Bijbelteksten en werd ontslagen, dat meldt de Christian Post.

De desbetreffende teksten komen uit Mattheüs 18:6 en Leviticus 20:13. Waarin Jezus diegene die een ander tot zonde verleidt meedeeld dat het voor hem "beter is om met een molensteen in de diepste zee geworpen te worden." De tekst uit het Oude Testament stelt dat het "schandelijk is voor een man om met een andere man te liggen zoals met een vrouw. Als ze dit doen worden ze zeker gedood en hun bloed is op hen." Niet de meest vredelievende Bijbelteksten.

Katholiek Polen (87 %) schaart zich echter massaal achter de ontslagen medewerker die het bedrijf nu heeft aangeklaagd. Ook de minister van Justitie heeft zijn ongenoegen uitgesproken over het ontslag en steunt Tomasz. In 2008 werd IKEA ook al geboycot door een aantal prominente katholieken na het tonen van een homostel in de catalogus. Tomasz K. wordt op juridisch vlak bijgestaan door een organisatie die opkomt voor de rechten van mensen zoals Tomasz.

Na de Australische rugbyspeler, de gewetensbezwaarde taartenbakkers, verpleegsters met een genezingsbediening, bejaarden met een Bijbelstudiegroep en de 'good old' werkweigerende ambtenaren, ontkomt dus ook IKEA niet aan deze gerechterlijke polarisatie.

Reacties

Het is onbegrijpelijk dat Ikea zich in deze discussie mengt. Laat ze gewoon meubels verkopen zonder verklaringen over de vermeende eigen positie tov. de zogenaamde homogemeenschap te publiceren.
Het wordt heel benauwend.

Wát mag je nog wel of niet zeggen en doen en denken (?) ?

Het keurslijf wordt allengs strakker aangetrokken. Waar eindigd dit?

J
Het eindigt denk ik dat op een bepaald moment de christenen het zwijgen opgelegd worden door de massa ( de werelddenkenden)

Het wordt steeds erger lijkt het wel.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.