Ds. A. Goedvree
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juli 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. A. Goedvree aanvaardt beroep hervormd Hoevelaken

De hervormde gemeente in Hoevelaken (wijk Oost) verwelkomt een nieuwe dominee. Ds. A. Goedvree heeft het beroep aanvaard en neemt afscheid van zijn gemeente in Uddel. In Hoevelaken zocht men sinds 2017 naar een predikant vanwege het emeritaat van ds. P. H. van Trigt.

Ds. A. P. Donker-Kremer heeft een beroep van twee gemeenten aangenomen. De predikant gaat aan de slag in Spannum-Edens (hervormd, deeltijd) en Winsum (gereformeerd, deeltijd). Ook de protestantse gemeente in Zelhem (Lambertikerk) verwelkomt een nieuwe dominee. Ds. E. H. W. Stam verlaat de protestantse gemeente (Oosterlichtkerk) in De Bilt.

Ds. J. B. O. Buller gaat de protestantse gemeente te Zuidhorn verlaten. Hij verhuist naar naar Middelburg (Nieuwe Kerkgemeente, ouderenpastoraat, deeltijd) in combinatie met Driewegen-Ellewoutsdijk-Ovezande (gemeentepredikant, deeltijd). In de Bethlehemkerk (PKN) in Hilversum gaat ds. H.E. Abrahamsen-den Bok (Tienhoven) aan de slag als gemeentepredikant.

In Veenendaal moet de hervormde gemeente (wijk Dragonder) verder zoeken naar een dominee. Ds. J. M. Molenaar uit Ede heeft bedankt. Ds. B. F. Bakelaar blijft trouw aan zijn gemeente in Krimpen aan de Lek. In de Meentkerk had de hervormde predikant de vorig jaar naar Papendrecht vertrokken ds. B. E. Weerd kunnen vervangen, maar Bakelaar heeft bedankt.

Ds. J. K. M. Gerling heeft besloten om niet te verhuizen naar de hervormde gemeente in Bennekom, waar de kerkenraad een gemeentepredikant zoekt in verband met het emeritaat van ds. J. van Dijk. Ook de hervormde gemeente te Giessendam-Neder-Hardinxveld (wijk Noord) zoekt verder naar een dominee, nadat ds. M. Dubbelman te Giessen-Nieuwkerk heeft bedankt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.