Mozaiek033
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juli 2019 door Jeffrey Schipper

Arjen ten Brinke aan de slag als voorganger Mozaiek033

Arjen ten Brinke en Emiel Hop zijn benoemd als voorgangersteam van Mozaiek033. Beiden zullen met ingang van 1 september a.s. twee dagen per week in dienst van Mozaiek033 aan de slag gaan. Door de snelle groei van Mozaiek033 is, eerder dan gedacht, de keuze gemaakt twee voorgangers te benoemen, laat de evangelische gemeente uit Nijkerk weten.

Vorig jaar besloot de snelgroeiende evangelische gemeente Mozaiek0318 in Veenendaal een zusterkerk te planten in Nijkerk. Sinds 2012 is Kees Kraayenoord voorganger van Mozaiek0318. In vijf jaar groeide die uit van een huiskring tot een megakerk met elke zondag meer dan tweeduizend bezoekers in twee diensten. Na gesprekken zijn die plannen verlegd en kwam het vestigen van een zusterkerk in beeld. Aanleiding zijn de vele bezoekers uit de regio Amersfoort. 

Binnen Mozaiek033 is de ervaring en overtuiging dat het voor de gemeente en voor de voorgangers zelf van grote waarde is, om in een team van minimaal twee voorgangers samen te werken. 'We zijn heel dankbaar dat Arjen en Emiel samen dit team gaan vormen. De persoonlijkheden, gaven en vaardigheden van Arjen en Emiel zijn verschillend, maar ze hebben een gezamenlijke passie voor de lokale kerk en verlangen dat Jezus daarin Heer zal zijn. Daarom geloven we dat zij elkaar goed zullen aanvullen in het leiding geven aan Mozaiek033.'

In eerste instantie was het de bedoeling om in Bunschoten-Spakenburg een kerk te planten, maar het was niet mogelijk om daar een geschikte locatie te vinden. Bunschoten-Spakenburg is niet volledig buiten beeld. "Als we binnen Bunschoten-Spakenburg een locatie vinden, stoppen we in Nijkerk", liet een woordvoerder van de kerk eerder weten.

Lees ook: Nog een kerk erbij… in de BibleBelt? en Waarom christenen overstappen van traditionele naar evangelische kerken.

Foto: Mozaiek033

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.