eikenprocessierupsen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juli 2019 door New Wine

Nesten eikenprocessierupsen verwijderd op terrein New Wine Zomerconferentie

De organisatie van de New Wine Zomerconferentie doet er alles aan om te zorgen dat het terrein - Landgoed Velder - straks zoveel mogelijk vrij van eikenprocessierupsen is.

Hiervoor is de organisatie al geruime tijd in nauw overleg met de eigenaar van het terrein. Het landgoed is een aantrekkelijke, groene omgeving, maar de keerzijde is dat de eikenprocessierups dat ook leuk vindt. Het zijn vooral de haartjes van de rups die verspreid door de wind bij mensen leiden tot jeukende bultjes op armen, benen en hals. Ook kunnen ze irritatie aan de ogen of luchtwegen geven.

De terreineigenaar heeft inmiddels al concrete actie ondernomen. Dat was ook nodig vanwege het We Are Electric-festival dat vlak voor NWZC19 wordt gehouden en dat 15.000 bezoekers trekt. Voorafgaand daaraan zijn toen al de nesten weggehaald, zowel laag als hoog in de bomen.

"We kunnen ons voorstellen dat bezoekers zich zorgen maken over het effect van de rups, maar er wordt alles aan gedaan om de overlast te verminderen", zegt eventmanager Klaas Koelewijn. "Honderd procent uitsluiten wordt lastig, maar er is gedaan wat gedaan kon worden. En we houden het constant in de gaten."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.