kerkdiensten Google Home
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 juli 2019 door Jeffrey Schipper

Nederlandse kerkdiensten te beluisteren met Google Home

In veel Nederlandse huishoudens is de slimme speaker niet meer weg te denken. Dit apparaat – waarmee met de stem bijvoorbeeld slimme verlichting of stofzuigers bediend worden – kan nu ook worden gebruikt voor het beluisteren van kerkdiensten in Nederland.

De service waarmee de kerkdiensten gevolgd kunnen worden heet ‘Kerkdienst beluisteren’. Zeg na het gebruikelijke ‘Oké Google’: ‘Praat met Kerkdienst beluisteren.’ Vervolgens is het noemen van de naam van de kerk en de plaatsnaam voldoende om de kerkdienst te laten afspelen.

Iedereen met een Google Home speaker, Google Nest Hub of Chromebook in huis kan gebruik maken van de nieuwe, gratis mogelijkheid. Ook gebruikers van Google Assistant op hun mobiele telefoon zijn in staat om met “Oké Google, praat met Kerkdienst beluisteren” de kerkdienst naar wens te selecteren.

Ongeveer 1750 kerkdiensten zijn live te volgen. Initiatiefnemer Arjan van der Zouwen: “Bijna een half miljoen Nederlandse huishoudens hebben inmiddels een slimme luidspreker. Dat aantal zal de komende jaren naar verwachting nog verder stijgen. Ook gebruiken steeds meer mensen Google Assistant op hun telefoon. Het beschikbaar maken van kerkdiensten op al die apparaten vind ik een nuttige toepassing”.

In eerste instantie zijn alle niet-afgeschermde audio kerkdiensten van Kerkdienstgemist.nl en Kerkomroep.nl toegevoegd. Gemeenten die via een ander platform uitzenden, kunnen via een websiteformulier op www.smartandsmile.nl eenvoudig een verzoek indienen om hun kerk te laten toevoegen. Van der Zouwen: “Mocht er behoefte aan zijn, dan kan deze toepassing in de toekomst worden uitgebreid met live video-uitzendingen en met het terugluisteren van opnames van kerkdiensten.”

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.