Seth en Gerdine
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 juli 2019 door Redactie

Christelijk koppel bedenkt uniek plan om vluchtelingen in Griekenland te ondersteunen

Ook al horen we er niet zoveel meer over: in Griekenland komen nog steeds mensen aan die op zoek zijn naar een hoopvolle toekomst. Vluchtelingenkamp Moria barst momenteel met ruim 7.000 inwoners uit zijn voegen. De afgelopen weken kwamen er meer dan 500 mensen per week aan. Stichting Bootvluchteling biedt deze mensen de noodzakelijke hulp. Zij worden onder andere ondersteund door het verloofde stel Seth en Gerdine, met hun bijzondere actie ‘Trouwen met een doel’.

De schrijnende situatie in Griekenland
Ook vandaag de dag vluchten er nog steeds mensen uit hun eigen land, omdat ze daar niet meer veilig zijn. Vol hoop komen ze aan in Griekenland, waar hen een grote teleurstelling wacht. Doorstromen naar het vasteland van Europa zit er voorlopig niet in en de omstandigheden in de vluchtelingenkampen zijn verschrikkelijk. De kampen zijn overvol, er zijn geen goede voorzieningen en er is geen zekerheid! Stichting Bootvluchteling brengt hier hoop door medische en psychosociale hulp te bieden. Ook zijn zij een school gestart, zodat mensen onderwijs kunnen krijgen. Hierbij maakt Stichting Bootvluchteling gebruik van vrijwilligers, maar ook van mensen die zelf in het kamp wonen.

Hoe het allemaal begon
Seth en Gerdine kennen elkaar ruim 1,5 jaar en gaan trouwen in september. Zij wilden met hun trouwerij een verschil maken in de schrijnende situatie in Lesbos. Samen bedachten ze een plan om bedrijven en vrienden betrokken te maken bij ‘Trouwen met een doel’. Iedere leverancier doneert een percentage van de winst aan Stichting Bootvluchteling. Daarnaast vragen Seth en Gerdine geen cadeaus van hun gasten, maar giften. Zij hebben nu al ruim €4000,- opgehaald.

Help mee!
Veel mensen zijn benieuwd of ze zelf ook kunnen bijdragen aan ‘Trouwen met een doel’, ook als ze geen leverancier of bruiloft gast zijn. En dat kan! Je kunt ons volgen via www.trouwenmeteendoel.nl en op www.facebook.com/trouwenmeteendoel. Daar is ook een link te vinden voor als je zou willen bijdragen aan Trouwen met een Doel.

Reacties

T
Mooi initiatief! Verder hoop ik dat er hen een ander aanstaand echtpaar een actie op touw zet voor hulpbehoevenden in Nederland. Ik denk hierbij aan onder andere de daklozen en de ernstig gedupeerden in Groningen. Aanstaand bruidspaar nogmaals een mooi initiatief van jullie.
T
En aanstaand bruidspaar ik wens jullie alvast een fijne trouwdag toe en Gods zegen over jullie huwelijk.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events