Arie van der Veer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 juli 2019 door Arie van der Veer

Het luchtalarm uit Openbaring is geen oefening

‘Toen zag ik opnieuw een engel, die hoog in de lucht vloog. Hij had een eeuwig evangelie dat hij bekend moest maken aan de mensen op aarde, uit alle landen en volken, van elke stam en taal’ - Openbaring 14:6

Het visioen van het Lam op de berg Sion en de duizenden mensen is een geweldige bemoediging. Even breekt daar. Ineens is daar de zon, dwars door het inktzwarte wolkendek.

Let op wat nu gebeurt:
Ineens zijn daar hoog in de lucht drie engelen. Met mega-stemmen roepen ze elk een boodschap over de aarde.

De engel is duidelijk te verstaan. Zijn stemgeluid galmt door de wereld. Hij is te horen in Japan. maar ook in Lapland, echt overal in de wereld, in elke straat, op elke plek.

En vergeet niet hoe het daar op dit momenten in de visioenen is. Daar worden christenen vervolgd. Ze worden uitgesloten als ze het getal van het beest weigeren te dragen. De engelen vliegen niet over een paradijs, maar over een concentratiekamp.

Over heel de wereld is hun stemgeluid te horen.
Elke engel doet het op zijn eigen manier. Maar in principe brengen ze alle drie dezelfde boodschap: het evangelie is waar! Een boodschap die voor altijd en eeuwig geldt. Wat tot nu toe verkondigd is, is waar. Het einde gaat echt komen.
Nog een keer wordt de wereld gewaarschuwd.

Daar gaat de eerste engel. Mensen kijken omhoog. De engel is duidelijk te verstaan. Zijn stemgeluid galmt door de wereld. Hij is te horen in Japan. maar ook in Lapland, echt overal in de wereld, in elke straat, op elke plek.
‘Heb eerbied voor God en vereer hem, want de dag van zijn oordeel is gekomen. Eer de God die de hemel en de aarde gemaakt heeft, de zee en de waterbronnen.’

Je kent die waarschuwingsirenes?
De eerste maandag van de maand zijn ze op maandag om 12.00 uur te horen.
Nou, dit is geen oefening.
Dit is echt.

De eerste maandag van de maand zijn ze op maandag om 12.00 uur te horen.
Nou, dit is geen oefening.

Daar komt de tweede engel.
Wat schreeuwt hij wereldwijd?
‘Aan de macht van de grote stad Babylon is een einde gekomen. De stad leek op een hoer die iedereen verleidde. Maar nu is haar tijd voorbij.’
Wat hier opvalt is, dat de engel een boodschap uitbazuint, van iets wat nog niet heeft plaatsgevonden.
Overigens, je weet wat Babylon voorstelt?
Babylon is in dit boek het woord voor alle kwaad bij elkaar. Babylon als een enorme goddeloze stad. Die ‘stad’ bestaat nog steeds. Maar de hemel zegt dus: zijn dagen zijn geteld. Het is over.

Laten we luisteren naar de derde engel.
‘Iedereen die het beest en zijn beeld vereert, zal gestraft worden. Ook iedereen die het teken van het beest op zijn voorhoofd of hand heeft, wordt gestraft. Al die mensen zullen te maken krijgen met de vreselijke woede van God. God zal hen laten lijden in de zee van vuur en giftig gas. En het lam en de engelen zullen toekijken. Het vuur waarmee die mensen gestraft worden, zal altijd blijven branden, dag en nacht. Ze zullen nooit rust hebben.

Blijf je dus houden aan Gods regels! Blijf in Jezus geloven! Het is belangrijk dat je dat volhoudt.’

Ik schreef: dit luchtalarm is geen oefening.
Het is echt.
Geloof je dit?

Deze overdenking verscheen eerder op de Facebookpagina van ds. Arie van der Veer.

Foto: Facebook/Arie van der Veer

Reacties

A
De grote stad Babylon is dezelfde grote hoer die zit aan de vele wateren van Openb 17, het grote Babylon, de moeder van alle hoeren en dat is dezelfde grote stad, die geestelijk genaamd wordt Sodom en Egypte, al waar de Here gekruisigd werd (Openb 11) - en dat is het Jeruzalem 70 NC, over hun zou het oordeel komen zoals ook voorspeld door Jezus in Matt 23, "opdat over jullie komen al het rechtvaardige bloed dat jullie vergoten hebben..." en dat komt weer naadloos overeen met Openb 18:24. En dat is allemaal achter de rug, niet voor ons bedoeld..

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events