Grand Rapids First credit Grands Rapids First Facebook
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 juli 2019 door Geerten van Breugel

Deze kerk in Michigan betaalt de zorgkosten af van 2000 gezinnen

Bijna 2000 gezinnen in het Amerikaanse Michigan hebben te horen gekregen dat hun medische kosten en schulden af worden betaald door een donor die het aan de kerk geschonken heeft. Detroit Free Press schrijft dat het bedrag wat de gezinnen de verzekering nog schuldig waren oploopt tot bijna 2 miljoen dollar, omgerekend 1,7 miljoen euro.

De kerk in Michigan, Grand Rapids First, hebben de schulden afbetaald met behulp van RIP Medical Debt, een non-profit uit New York. Een dominee van de kerk, Sam Rijfkogel, zei in zijn zondagse preek dat er niets afbetaald hoeft te worden door de gezinnen. "Ze zijn totaal betaald. Het was een willekeurige daad van liefde door de donor. Er zijn geen adders onder het gras. We weten niet wie heeft betaald en aan wie het geld is betaald."

In de mail van de kerk aan de betreffende gezinnen staat dat "we blij zijn om jullie te kunnen informeren dat jullie deze schuld niet meer hebben. De gift is tenietgedaan en jullie hebben niet langer de plicht om deze schuld te betalen, wanneer dan ook."

Foto: Grand Rapids First / Facebook

Reacties

Obama Care helpt geen zier, het is een slechte regeling zodat kerken moeten inspringen. Laten we hopen dat president Trump een betere manier bedenkt om ziektekosten in de hand te houden en te verzekeren. Met de huidige hysterie bij zowel Republikeinen als Democraten zal het niet makkelijk zijn om iets fatsoenlijks en goeds op te tuigen voor de onder- en middenklasse-burgers van de USA.
r
Obamacare was een slechte wet,het probleem is dat de gezondheidzorg inmiddels 16 % is van de economie.enorme financiele belangen die een zinnige oplossing in de weg staan,De overheid is incompetent ,ik heb er 30 jaar gewoond,Ik denk dat de federale overheid zich er niet mee moet bemoeien maar dat het geregeld moet worden door de staten. Dan komt er misschien een zinnige en betaalbare oplossing bovendrijven. Onmogelijk om de situatie daar te vergelijken met die van in Nederland.Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events