Arie van der Veer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 juli 2019 door Arie van der Veer

Ben je als christen bang voor wat komen gaat in de eindtijd? Dan moet je dit onthouden

Op hun voorhoofd stond de naam van het lam geschreven, en de naam van God - Openbaring 14:1.

Ik weet niet hoe jij het ervaart, maar ik vind de dingen die we pas gelezen hebben in het boek Openbaring heel heftig. De satan die op aarde te keer gaat, de verschrikkelijke machten die in zijn dienst staan. De boycot van Gods kinderen die steeds meer plaatsvindt...

De beesten op aarde mogen te keer gaan, maar Jezus zit echt niet stil. Hij beveiligt, Hij verzamelt zijn kinderen wereldwijd.

En dan die boodschap van de hemel: ‘Als je christen bent, moet je niet bang zijn om gevangengenomen of gedood te worden. Je moet op God vertrouwen en in hem blijven geloven, wat er ook met je gebeurt’ (13:9,10). Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je dan.

Het is niet gemakkelijk om christen te zijn en te blijven. Om niet mee te doen. Om geen compromissen te sluiten. God help ons, denk je dan. Dit gaat ons alleen nooit lukken.

Lieve mensen, dat hoeft ook niet.
Sla het volgende visioen op in je hart. Want ondertussen zit de hemel niet stil. Eigenlijk wist je dat al. Weet je nog dat voordat het laatste zegel verbroken werd dat Gods volk een veiligheidszegel van de engelen kreeg. Ze werden heel mooi de 144.000 genoemd, de kerk van het Oude en van het Nieuwe Testament. Groot Israël heb ik ze genoemd. In dit nieuwe visioen zie je ze weer. In plaats van mensen in grote moeilijkheden, met pijn en verdriet, zie je ze als een verzamelde menigte op de berg Sion. En boven op die beroemde berg, daar was immers vroeger het huis van God, de tempel is het Lam te zien. Nee, niet op een altaar. Dat was toen, maar springlevend. Hij staat daar en al die opgejaagde mensen om hem heen, een massameeting.

En terwijl ze daar staan is er een soort liveverbinding met de hemel. Daar wordt, ook dat kwamen we al tegen, gezongen. Geen lied van angst, van pijn maar van overwinning. Een lied op het Lam, en de mensen die Hij om zich heen heeft verzameld. Voor ons op aarde, voor mij met al mijn vragen een onwerkelijk lied.
Maar wel werkelijkheid voor de hemel. De beesten op aarde mogen te keer gaan, maar Jezus zit echt niet stil. Hij beveiligt, Hij verzamelt zijn kinderen wereldwijd. Hij brengt ze thuis.

De mensen op aarde die de beesten volgen hebben het getal 666. Maar deze kinderen van God hebben de naam van God en van het Lam op hun voorhoofden.

Weet je wat heel gaaf is?
De mensen op aarde die de beesten volgen hebben het getal 666. Maar deze kinderen van God hebben de naam van God en van het Lam op hun voorhoofden. En staat dat zij het lied van de hemel begrijpen. Ze hebben als het ware een antenne voor de hemelse werkelijkheid en zingen nu al mee. Ondanks hun strijd op aarde. Het lied van overwinning, terwijl iedereen op aarde zegt dat ze verliezers zijn. Dat lied van bevrijding van schuld, terwijl zij zich schuldig voelen. Het Lam is hun geheim. ‘Niets kan hen scheiden van de liefde van Christus.’

Ben je nog bang?
Dit moet je echt onthouden. Probeer mee te zingen.
Het Lam zal ons bewaren. We zijn verzegeld en dragen Zijn naam.

Deze overdenking verscheen eerder op de Facebookpagina van ds. Arie van der Veer.

Foto: Facebook/Arie van der Veer

Reacties

A
De 144000 zijn het overblijfsel van de beide huizen van Israël. Altijd als we horen van eerstelingen, dan kan de oogst niet ver weg zijn. Er zit namelijk geen 2000 jaar tussen de eerstelingen en de oogst zoals vele theologen en bijbelleraren ons willen doen geloven. Jezus had gezegd in Matt 13 dat de oogst de voleinding van de wereld was (vs 39), en dat is het einde van de oude verbondswereld, en niet het einde van de planeet aarde. De belofte van herstel van de beide huizen van Israël zijn vervuld, of wij zijn vandaag ook nog niet vrijgekocht.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen