Kruis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juli 2019 door Geerten van Breugel

Na een 4 jaar durende rechtszaak verwijdert deze kerk het kruis bij de snelweg

De overheid heeft een kruis van een Amerikaanse kerk in Hawkins weggehaald na een vier jaar durende rechtszaak. Op het kruis stond 'Jezus verwelkomt je in Hawkins'. CBN meldt dat het volgens de overheid niet uitmaakte wat er op het kruis stond, maar waar het geplaatst was.

Het kruis stond bij een snelweg bij Hawkins in de Amerikaanse staat Texas. Al in 2015 werd het teken voor een koffiezaak geplaatst die door de kerk werd bemand. De stad vond echter dat het kruis op publiek terrein stond en wilde er een snelweg kunnen maken in de toekomst. De burgemeester Tom Parkers geeft in het artikel een reactie: "Het gaat absoluut niet om een religieuze zaak, zover als het gemeentebestuur kan overzien. We willen dat er een veilige doorgang is naar de snelweg vanaf Blackburn Street."

Toch vinden kerkleiders dat er discriminatie op basis van geloof plaatsvindt. Betrokkene McDonald vertelt dat de gemeente alles kapot heeft gemaakt. "We behandelen het als een daad van religieuze discriminatie die door de stad is bedacht. We hebben genoeg documenten om dat te bewijzen", vertelt hij.

Reacties

De argumenten van de burgemeester van dat stadje lijken mij plausibel, dus ik onthoud me van klagen over antichristelijke bestuurders in Texas.
Misschien ist kruis 100 meter verderop opnieuw op te richten....?!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.