erdogan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juli 2019 door Patrick Simons

Vrijgelaten Amerikaanse predikant: situatie christenen in Turkije wordt steeds lastiger

Twee jaar lang zat hij gevangen in Turkije. In oktober werd de Amerikaanse predikant Andrew Brunson echter weer vrijgelaten. Afgelopen week heeft hij volgens Christian Today zijn zorgen geuit over de situatie van christenen in het land.

Dat deed hij volgens het medium bij een bijeenkomst van de Amerikaanse overheidscommissie voor religieuze vrijheid. Hij stelde dat christenen in Turkije op dit moment nog veel vrijheid genieten vergeleken met andere moslimlanden. Brunson denkt echter dat daar snel verandering in zal komen. Hij stelt dat alleen de afgelopen jaren al zo’n vijftig christelijke families het land zijn uitgezet. Onder hen zijn veel kerkleiders. Kerken en terroristische organisaties worden in Turkije in één adem genoemd door de media en president Erdogan zei al eens dat christenen een gevaar voor de nationale veiligheid vormen.

Twintig jaar lang woonde Brunson in het Turkse Izmir waar hij werkzaam was voor een kleine kerkelijke gemeente. Hij werd opgepakt omdat hij volgens de Turks overheid banden heeft met Fethullah Gülen. Deze geestelijke zou het brein zijn achter de couppoging twee jaar geleden. Ook wordt Brunson weggezet als spion en wordt er beweerde dat hij één van de opdrachtgevers van de aanslag in Christchurch was.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.