kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 juli 2019 door Patrick Simons

Conferentie over polarisatie: "Nationalisme kan nooit het belangrijkste zijn voor christenen"

Vanaf donderdag tot zondag wordt er door het International Reformed Theological Institute(IRTI) een conferentie georganiseerd over polarisatie. Daarbij komt onder andere polariserend nationalisme aan de orden, zo vertelt prof. Vos in gesprek met Reformatorisch Dagblad.

“Vanuit de gereformeerde traditie belijden we eenheid in de ene Heer Jezus Christus, te midden van diversiteit. Nationalisme kan daarom nooit het belangrijkste voor een christen zijn. Het lid zijn van de kerk gaat voorop. De ene kerk in Christus doorbreekt de tegenstellingen die mensen creëren.”

Ook het onderwerp gender en seksualiteit komt tijdens de conferentie ter sprake. “Het is goed voorstelbaar dat bezoekers verschillend over deze onderwerpen denken. Deze conferentie is een oefening in het voeren van het gesprek hierover.”

Reacties

S
Wat is nationalisme?Weigeren de grenzen open te zetten?

Sommige medechristenen zijn globalist en ik als nationalist kom toch vrolijk met hen samen om Jezus te eren. Ik hoop dat erop wijzen dat in een waardenhiërarchie iets lager is dan het hoogste, namelijk Jezus, niet ontaardt in het categorisch verwerpen daarvan. God wil dat ik ook minder voorname waarden nastreef, want die wil Hij ook.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen