misbruik
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juli 2019 door Patrick Simons

Leger des Heils betaalde misbruikslachtoffers

Het Leger des Heils heeft vorig jaar drie slachtoffers van misbruik betaald, zo blijkt uit een onderzoek dat Trouw uitvoerde. De christelijke organisatie laat bovendien weten dat zij niet de enige zijn. Het gaat om een schikking die getroffen is met ten minste drie slachtoffers van kindermisbruik binnen de kerken die bij de maatschappelijke organisatie horen. In minstens twee gevallen was er een Leger-officier bij betrokken.

Hoewel er meerdere vertegenwoordigers van de organisatie afwisten van het misbruik, werd er niet ingegrepen. Het misbruik vond in de jaren zeventig plaats. “Er is indertijd niet goed geluisterd en niet gezocht naar passende oplossingen, zoals het stoppen van het misbruik en het aanbieden van de juiste begeleiding of behandeling aan slachtoffers”, vertelt een woordvoerder van de organisatie tegen het dagblad.

Het Leger des Heils laat overigens weten dat de situatie inmiddels behoorlijk veranderd is en dat ze inmiddels beschikt over een “zeer uitgebreide protocollering om, naast arbeidsrechtelijke interventies, misbruikt e voorkomen.” Er is bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon aangesteld en slachtoffers krijgen hulp aangeboden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.