CIP rubriek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 juli 2019 door Patrick Goede

CIP's adviesrubriek: Body building en fitness, is dat nu wel zo gezond?

In deze rubriek kunnen christenen met een prangende vraag of situatie voor advies terecht bij andere christenen. Zoals u.

Deze week kregen we een mail met betrekking tot fitness en body building van Tiny:

"Wegens chronische pijn moet ik aan fysiotherapie doen, en om mezelf wat te motiveren lees ik een stapel oude fitnessbladen.  Tegenwoordig zijn die bladen nogal pornoachtig geworden, maar mijn oude bladen zijn nog netjes. Wat me opvalt is de ongelofelijke toewijding, de bereidheid in zekere zin te lijden en offers te brengen. Paulus had zich vast geïnspireerd gevoeld tot prachtige levenslessen als hij bodybuilders had gekend.  Er zijn zelfs getuigenissen van mensen die in de goot lagen maar dankzij fitness/bodybuilding weer een menswaardig bestaan zijn gaan leiden. Anderzijds kunnen sommigen ook enorm overdrijven. Mister universe heeft gigantisch ontwikkelde spieren. Maar hij betaalt er een prijs voor: hij kan niet langer dan 30 seconden rennen. Als chronisch pijnlijder kan ik dat ook niet, maar mister universe accepteert het als neveneffect van zijn eigen beslissingen. Dat is wel een verschil! Zouden jullie eens een discussie op gang willen brengen over bodybuilding en fitness en of dat wel een gezonde leefwijze is?"

Wat vindt u? Laat uw advies bij ons achter met behulp van dit formulier.

Heeft u zelf een prangende vraag of situatie waar u het advies van onze lezers over wilt horen? Mail dit dan naar patrick@cip.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.