Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 juli 2019 door Uitgeverij Gideon

Investeer in je huwelijk met deze huwelijkschallenge

Binnenkort breekt de zomer aan. Toen ik enkele dagen geleden aan onze jongste vroeg of hij zin had in onze zomervakantie, zei hij: ‘Ja, lekker ruzie maken.’ Voor de duidelijkheid: het was een grap van hem en wij rollen echt niet vechtend over een camping.

Maar iedereen weet dat je in de zomer dichter op elkaar kunt zitten, alles van elkaar ziet en dat kleine irritaties op de loer liggen. Dat intensieve optrekken met elkaar biedt echter ook een geweldige kans. Een kans om er voor elkaar te zijn, van elkaar te genieten, en een kans om juist vanwege de vele tijd die jullie met elkaar doorbrengen opnieuw te investeren in jullie relatie, in een periode van rust en ontspanning. Daarom willen we jullie juist tijdens deze weken vanuit uitgeverij Gideon een nieuwe challenge aanbieden. Velen van jullie die aan eerdere challenges deelnamen, hebben aangegeven dat een huwelijkschallenge zeer welkom zou zijn. Daarom kijken we ernaar uit jou tijdens de zomervakantie 40 dagen de uitdaging te bieden je te verdiepen in de LIEFDE!

In de Bijbel staat dat God het huwelijk heeft ontworpen als een volmaakte band. Het is een prachtig, onbetaalbaar geschenk. Hij gebruikt het huwelijk om ons van onze eenzaamheid af te helpen, onze effectiviteit te vergroten, gezinnen te stichten, kinderen op te voeden, van het leven te genieten en de zegen van intimiteit te ervaren. Maar het huwelijk doet nog veel meer. Omdat we een partner hebben die steeds bij ons is, ontdekken we dat we nog veel meer moeten leren en onze problemen en ik-gerichtheid onder controle moeten zien te krijgen. Als we bereid zijn om te leren, dan zullen we ontdekken wat het belangrijkste is in een huwelijk: liefde. Deze sterke eenheid biedt je de mogelijkheid om te leren hoe je onvoorwaardelijk kunt houden van een ander mens, die ook niet volmaakt is. Het is geweldig en tegelijkertijd heel moeilijk. Het verandert je leven.

Tijdens deze 40 dagen maken we gebruik van het boek De uitdaging van de liefde (Stephen en Alex Kendrick). Dit boek staat centraal in de film en de roman Fireproof. Deze boeken zijn primair gericht op het herstel van huwelijken, dus als je de boeken aanschaft zul je dat erin teruglezen. Wij gebruiken het boek omdat het zo mooi onderwijst wat liefde is en zo praktisch handvatten aanreikt om jullie relatie met elkaar te verbeteren en te verdiepen.
Samen met collega’s én auteurs van uitgeverij Gideon schreven we voor elke dag een stukje. Je kunt zelf deze uitdaging aangaan, of samen met je geliefde.

Wat kun je verwachten?
Elke dag lees je een stukje over een uniek aspect van de liefde.
Daarbij krijg je een uitdaging: iets wat je die dag voor je partner mag doen.
Het stukje voor die dag wordt wisselend afgesloten met een vraag, gebedspunt en/of bijbeltekst.
Wil jij jullie liefde voor elkaar vernieuwen, je geliefde beter leren kennen en meer liefhebben? Doe dan zeker mee aan dit avontuur!

Meld je aan via deze link

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.