Stichting Ontmoeting

Nieuws

02 juli 2019 door Stichting Ontmoeting

Deze week officiële opening nieuw pand Thuishaven Centrum in Rotterdam

Thuishaven Centrum in Rotterdam is verhuisd naar een ruimer pand. Op 3 juli 2019 opent Stichting Ontmoeting officieel het nieuwe pand in Rotterdam. Wethouder S. de Langen verricht om 17.15 uur de officiële openingshandeling.

Vanuit de Thuishaven aan de Mathenesserlaan 433 hebben we woonruimte voor 6 mensen voor ongeveer één jaar. Professionals en vrijwilligers worden ingezet om hen hulp te bieden. Samen zoeken we naar kansen, bouwen we weer een toekomst op en streven we naar een zelfstandiger leven voor onze cliënten. In dit jaar worden heldere doelen gesteld waar cliënten aan kunnen werken en wordt er gezocht naar betaalbare huisvesting. Ontmoeting biedt haar cliënten begeleiding bij het wonen en vinden van dagbesteding en zo mogelijk een arbeidsplaats.

In deze Thuishaven bieden we de cliënten hulp onder andere door middel van Ontmoetingnetwerken. Vrijwilligers ondersteunen hen om hun leven weer op de rit te krijgen. Ze bieden hulp bij het dagelijks leven en helpen bij het contact leggen met bijvoorbeeld overheidsinstanties en zorginstellingen. Vrijwilligers zijn een brug naar het ‘gewone leven’ en helpen bij het opbouwen van een (nieuwe) kennissenkring of met het contact maken met familie of goede vrienden. Het doel is, dat cliënten zoveel mogelijk zelfstandig gaan wonen met een eigen huurcontract, waarbij Ontmoeting, indien nodig, (ambulante) hulp blijft bieden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify