Chris Stoffer

Nieuws

02 juli 2019 door Geerten van Breugel

SGP-Kamerlid Stoffer vindt dat met de maatregelen uit het klimaatakkoord onze energievoorziening in gevaar komt: "Zet in op een bredere mix"

Worden de lasten van het klimaatakkoord eerlijk verdeeld? Bij Uitgelicht! van Family7 geeft Chris Stoffer, Tweede Kamerlid voor de SGP, zijn visie op het akkoord.

"Het heeft heel lang geduurd voor het er is, maar er zitten een paar mooie dingen in. Één daarvan is de CO2-belasting voor bedrijven. Daarmee kunnen ze echt vergroenen." Toch plaatst hij ook kanttekeningen bij delen uit het akkoord. "Doordat er heel erg ingezet wordt op zonne- en windenergie, komt de betrouwbaarheid van de energievoorziening in gevaar. Als je in 2030 het lichtknopje aandoet, doet dat licht het dan ook nog? Zet in op kernenergie of aquathermie en zet breder in dan alleen op zon en wind."

Het kabinet probeert volgens presentator Pasterkamp in te zetten op een eerlijkere verdeling van de lasten. Stoffer: "Ik maak mij wel zorgen over het midden- en kleinbedrijf. Maar gemiddeld genomen lijkt het redelijk goed uit te komen. We moeten er wel echt mee aan de slag gaan." Stoffer heeft bij Rijkswaterstaat gewerkt en is daarom voor rekeningrijden. "Ik denk dat het nodig is. Als wij overstappen op andere vormen van energie, heb je geen accijns meer op benzine of diesel. Je moet iets anders, bijvoorbeeld een vorm van rekeningrijden. Toch moeten de lasten voor autorijden niet te hoog worden."

Ook de compensatie voor de landbouw wordt besproken. Stoffer: "Ik vind het mooi dat er substantieel geld beschikbaar wordt gesteld. Daarmee kunnen we echt de landbouw tegemoetkomen, als we naar de kringlooplandbouw toe willen. Misschien is dit zelfs nog niet eens genoeg."

Bekijk het volledige interview en lees ook dit CIP-interview met Gert-Jan Segers:


Duurzaamheid
- Projectleider Groen Geloven: "Ik vind het fascinerend om te zien dat steeds meer kerken wakker worden"
Meer over Duurzaamheid »

Klimaatverandering
- Meteoroloog Reinier van den Berg is klaar met 'klimaatontkenners': "De twijfel heeft nu lang genoeg geduurd"
- Waarom christelijke klimaatactivisten een brug in Amsterdam blokkeren: "Het klimaat hoort volledig bij het werk van Jezus"
- Klimaatverandering, het nieuwe evangelie?
- De klimaatmars: waarom iedere christen mee zou moeten doen
- Klimaatverandering: Hysterisch geluid, stimulerend middel of realisme?
Meer over klimaatverandering »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify