GGiN Opheusden

Nieuws

02 juli 2019 door Jeffrey Schipper

Honderden teleurgestelde kerkgangers gaan na onenigheid in Opheusden naar aparte kerkdiensten

De kerkenraad van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN) in Opheusden geeft een groep leden die het niet eens is met een kerkenraadsbesluit nu de ruimte in het kerk­gebouw eigen diensten te beleggen, laat het Nederlands Dagblad weten. De eerste diensten trokken honderden leden. 

Vorig jaar werd ds. A. van Voorden losgemaakt van de gemeente in Opheusden vanwege een vertrouwensbreuk tussen hem en de kerkenraad. Met toestemming van de classis Oost van de GGiN gingen Van Voorden en de kerkelijke gemeente per 1 juni uiteen. Daarnaast besloot de voltallige kerkenraad van de GGiN te Opheusden af te treden. Een deel van de kerkleden was het niet met de procedure eens en stapten over naar zusterkerken in Ochten en Rhenen of de Gereformeerde Gemeente in Opheusden.

Kerkenraadslid Klaas Ruitenberg benadrukt in het ND dat het om een tijdelijke oplossing gaat. Kerkleden die officiële bezwaren indienden wachten nu op een uitspraak van de synode.

Reacties

S
Waar is de gedachte uit Johannes 17 in deze gebleven? Zijn de verschillen belangrijker dan het Woord of zijn de verschillen terug te voeren op gekwetste ego's?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify