Jeruzalem

Nieuws

02 juli 2019 door Geerten van Breugel

Pelgrimsweg uit tijd van tweede tempel in Jeruzalem opnieuw ingewijd

Zondag is in Jeruzalem een oude pelgrimsweg opnieuw ingewijd die dateert uit de tijd van de tweede tempel en van de Siloahvijver naar de tempel liep. Dat schrijft Israel Today. Ook zal de weg binnenkort open zijn voor het publiek.

De lengte van de pelgrimsweg is 600 meter, maar slechts over een lengte van 350 meter kan gelopen worden. Bij de inwijding werden ook belangrijke ontdekkingen van de opgravingen gepresenteerd, waaronder zilveren munten, sieraden en aardewerken vaten. Joodse pelgrims zouden de weg drie keer per jaar hebben bewandeld.

Dr. Yuval Baruch van de Israëlische Antiquiteiten Autoriteit vertelt dat men voor het eerst over een van de hoofdstraten van het oude Jeruzalem kan wandelen. "Dan kan je je een beeld vormen van de bezienswaardigheden en antwoorden krijgen op fascinerende historische vragen die al meer dan 100 jaar worden gesteld over de geschiedenis van Jeruzalem tijdens de Tweede Tempel."

Tijdens de inwijding waren er protesten van vredesactiviteiten, de Palestijnse Autoriteit, Jordanië en Hamas. Bij de opening waren als gasten de Amerikaanse ambassadeur David Friedman aanwezig, de speciale gezant van de Verenigde Staten Jason Greenblatt en de senator Lindsey Graham aanwezig.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify