Jurjen van Houwelingen

Nieuws

05 juli 2019 door Onderweg

Jurjen van Houwelingen revalideerde na hersenletsel: "Ik heb veel meer hoop gekregen"

Het leven van Jurjen van Houwelingen stond aan het eind van 2017 op zijn kop. Door ernstig hersenletsel raakte hij zijn zicht, geheugen, concentratie en oriëntatie kwijt. Na een succesvolle crowdfunding revalideerde hij acht weken in Jeruzalem. OnderWeg sprak met Jurjen en zijn vrouw Stefanie. "Nog steeds heb ik de waarom-vraag. Toch ervaar ik ook wel iets van Hem, er is een relatie tussen lijden en God."

"Het is een rouwproces voor Jurjen", zegt zijn vrouw Stefanie. "Pas zei je: ik voel me steeds meer een blinde. Dat was een stap die je gemaakt hebt. Dat geeft ruimte om te kijken wat er nog wel is waar je je hoop op kunt vestigen en energie in stoppen." In Jeruzalem probeerde Jurjen weer perspectief te vinden. "Ik word hier omringd door mensen die zo ongelofelijk veel geloof hebben in mijn veerkracht en potentie. Dat is ergens al de helft van het resultaat, denk ik."

Het verliezen van zijn zelfstandigheid is voor Jurjen nog steeds een moeilijk proces, beschrijft hij in het artikel. "Het verschilt per dag, maar ik leer toch langzaam een beetje te accepteren hoe mijn leven is en dat er heel veel dingen niet meer kunnen, hoe frustrerend dat ook is. Ik heb niet zo veel keus, dat is het punt." Toch ziet hij ook lichtpunten. "Jezus zegt ook: ‘Gelukkig ben je als je treurt, want dan zul je getroost worden.’ Ik kom er nu achter dat dit hele diepe woorden zijn."

Lees de rest van het interview met Jurjen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify