Nieuws

02 juli 2019 door Patrick Goede

Zoon van pastor overleeft heftig auto-ongeluk: "Voor het ongeluk was ik totaal niet met God bezig"

Juan Butler raakte na een zwaar auto-ongeluk in coma. Hij reed met zijn vriend en had zijn gordel niet om toen de auto over de kop vloog. Hij vloog door het dakraam en de auto bleef stil liggen op zijn hoofd. Verschillende hersenoperaties waren nodig om de zwellingen in zijn hoofd tegen te gaan, zelfs een deel van zijn schedel werd verwijderd. De doktoren gaven Juan vijf procent kan ons om te overleven en dan alleen als kasplantje. Maar God had een ander plan met hem, laat CBN News weten.

De ouders van Juan zijn voorgangers. Ze zetten gelijk gebedsgroepen op toen ze hoogte kregen van het ongeval. "De Heilige Geest vertelde ons dat Juan zou leven en niet dood zou gaan. Ik fluisterde dit ook telkens in zijn oor", zegt de vader van Juan, Alex Butler.

Toen Juan op de intensive care in coma lag zag hij in zijn geestesoog een geestelijke strijd. Een demon probeerde zijn lichaam op te eisen maar er kwam een engel met een gouden zwaard die de demon versloeg. "God had een plan met mij. Voor het ongeluk was ik totaal niet met Hem bezig. Ik sprak nooit met Hem en de Bijbel was voor mij gewoon een boek vol woorden, ook al waren mijn ouders voorgangers. Ik had niet het gevoel dat ik Hem nodig had. Nu heb ik Hem echt bij alles nodig. Ik vertrouw op Hem en niet op mijn eigen begrip", zegt Juan over zijn transformatie.

Het herstel is nog steeds gaande, twee jaar na het ongeluk. Dat is niet altijd makkelijk en hij heeft nog steeds moeite met het bewegen van sommige lichaamsdelen. Ook is de linkerkant van zijn gezicht nog verlamd. Toch is hij een enorme getuigenis met zijn verhaal, ook voor de traumachirurg die hem al afgeschreven had. Hij prijst God voor dit wonder.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify