Gert-Jan Segers

Nieuws

02 juli 2019 door Puntuit

Gert-Jan Segers houdt pleidooi voor lidmaatschap christelijke studentenvereniging: "Ik leerde levenswijsheid"

"De studententijd is een periode die je vormt voor het leven." Dat zegt Gert-Jan Segers in een artikel op Puntuit. Hij pleit ervoor dat studenten zich aansluiten bij een studentenvereniging. "Als oud-student zeg ik dat ik meer geleerd heb bij de C.S.F.R. dan door mijn studie."

In het artikel benoemt Segers dat prestatiedruk er niet voor moet zorgen dat er geen tijd meer is voor de andere activiteiten, waar het in het leven echt om gaat. De fractievoorzitter van de ChristenUnie denkt dat tijdsdruk er niet voor zorgt dat je als mens groeit. "Als mens wordt je teruggebracht tot je prestaties."

In het artikel houdt de politicus een pleidoor voor het lid worden van studentenverenigingen, met name voor de C.S.F.R. Zelf was Segers dan ook bestuurslid bij het Leidse dipuut van deze vereniging. De voordelen ziet hij in de breedte van het wetenschappelijke spectrum die in een studentenvereniging bij elkaar komt. "Een discussie over medische ethiek wordt diepgaander op het moment dat er zowel een filosofiestudent als een geneeskundestudent aan deelneemt. Bijbelstudie wordt waardevoller op het moment dat studenten met verschillende kerkelijke achtergronden elkaar spreken en opscherpen in hun geloof. Studentenverenigingen leveren vriendschappen op die een leven lang meegaan."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify