Telefoon Calvijn College

Nieuws

02 juli 2019 door Reformatorisch Dagblad

Video: Appverbod op het Calvijn College, wat vinden leerlingen er eigenlijk van?

Vorige week kwam het bericht naar buiten dat de directie van het Calvijn College in Zeeland de ouders van leerlingen een brief had gestuurd waarin een mogelijk smartphoneverbod wordt voorgesteld. Het Reformatorisch Dagblad maakte een video over de reactie van de school en leerlingen op dit voornemen.

"Voor leren is mentale rust nodig", zegt Jan Bakker. Hij is bestuurder van het Calvijn College. "We zien steeds meer dat leerlingen last hebben van verleiding en afleiding door de smartphone. Dat gaat ten koste van goede leerprestaties." Een leerling vertelt dat er nu in de grote pauze al een verbod is op de smartphone, maar dat het in de toekomst wellicht helemaal over zal zijn. Zij ziet er wel heil in. "Mensen gaan meer praten met elkaar. De eersteklassers zitten meer op hun mobiel, maar hoe ouder ze worden, hoe meer ze gaan praten."

"Ik vind het overdreven en zie er geen probleem in. Ik zie niet dat er veel mensen op de telefoon zitten. Mensen genieten gewoon van het weer. Het kan problemen veroorzaken als je niet meer op je smartphone mag, als je iets van huis uit moet weten. Je ouders hebben daar meer over te zeggen, ik vind niet dat de school dat moet doen." Een jongen van een jaar of vijftien is voor het verbod. "Het geeft rust en je kan je concentreren op school." 

Beluister ook de CIP Podcast, waarin Jeffrey en Geerten het over het smartphoneverbod hebben. Luister het fragment vanaf 23:00 minuten.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Spotify.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify