kirchentag

Dagelijks leven

02 juli 2019 door Patrick Simons

Kirchentag-voorzitter: "Gemeenschap der heiligen verandert in gemeenschap der mopperaars"

Hans Leyendecker, voorzitter van de Kirchentag, zegt de laatste tijd het gevoel te hebben gekregen dat in de kerk visioenen zijn vervangen door gemopper. Dat zegt hij naar aanleiding van de vele kritiek de laatste tijd.

Hij riep dan ook serieus op om minder te klagen. Ook voorgangers klagen volgens hem teveel. "Het grote gevaar is dat mopperen onze houding wordt. Dan verandert de gemeenschap der heiligen in een gemeenschap der mopperaars", citeert het Nederlands Dagblad.

Er wordt onder andere gemopperd over de steeds kleiner wordende kerken. Dat kan volgens Leyendecker ook voordelen hebben. "Dan blijven mensen niet uit gewoonte kerklid, maar zij kmoen juist uit overtuiging weer naar de kerk. Soms opent het zelfs de weg naar vrijheid, omdat we niet langer kunnen doen wat we altijd gewend waren en door de tijd heen overeind hielden."

Reacties

Ik vind zelf ook dat andere mensen minder moeten mopperen en aan liefde moeten doen. Daarom kan ik mij inleven in de de voorzitter. Wat te doen met mensen die uit gewoonte naar de kerk gaan? Ik ben stiekem blij met iedereen die mee komt doen met het vereren van Jezus, al is het maar schijn, dat geef ik eerlijk toe. De voorzitter en ik hebben het maar zwaar met al die hypocriete schijngelovigen. Gelukkig zijn wij er nog, want anders had God niemand om oprecht van Hem te getuigen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify