Marjolein Maurits
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

01 juli 2019 door Lukas ten Napel

Marjolein ging ondanks haar reformatorische opvoeding de wereld in: "Ik deed alles wat God verboden had"

In deze video van Geloofstoerusting zien we weer een bijzonder getuigenis. Nu van Marjolein Mauritz. Zij deed naar eigen zeggen alles wat God verboden had. Totdat haar zusje tot geloof kwam.

“Op mijn achttiende ben ik tot geloof gekomen. Ik ben in een reformatorisch gezin opgegroeid en had altijd wel een Godsbesef en geloofde de Bijbel. Maar God was voor mij onbereikbaar; ik kon niet tot Hem komen door wie ik was. Ik werd steeds verder van God verwijderd.”

“Ik besloot de wereld in te gaan en van mijn leven te genieten; eigenlijk alles te doen wat God verboden had. Ik kwam in aanraking met drugs, ging naar hardstylefeestjes en ging met de verkeerde vrienden om. Zo hoopte ik geluk te vinden in de wereld. Maar er miste iets. Ik kon niet verklaren wat ik miste.”

“Totdat mijn zusje tot geloof kwam. Ik zag iets bijzonders in haar ogen; ware liefde. Ze had zoveel kracht dat ze uit de wereld stapte en Jezus ging volgen. Ik werd best wel jaloers op haar en vond het bijzonder dat ze dit kon. Ze kwam wel eens bij vrienden waar ze meer over het geloof leerde. Op een dag zei ze: Marjolein, ga je mee? Uiteindelijk ging ik mee. Die jongens daar veroordeelden me niet en keken niet naar mijn minpunten. Zij wisten veel over de Bijbel en ik ook wel, maar ik las de Bijbel niet met mijn hart. Ik probeerde hen steeds onderuit te halen, maar dat lukte niet; ze bleven standvastig.”

“Ik las steeds vaker de Bijbel, maar ging nog wel naar feestjes en nam drugs; ik voelde me zo schijnheilig. Ik kon de wereld niet loslaten. Alleen kan dat ook niet; dat kan alleen met God.”

“Op een avond heb ik alles aan mijn ouders verteld; dat ik hele verkeerde dingen heb gedaan. Op dat moment ervoer ik echt de Heilige Geest; Die gaf me de kracht om dit te vertellen. God opende mijn ogen en vulde mijn hart met zoveel liefde! Hij liet mij zien: “Marjolein, Ik ben ook voor jou gestorven”. Vanaf dat moment had ik zoveel blijdschap en wilde ik dat iedereen wist wat Jezus in een leven kan doen. Een leven met Hem is niet altijd makkelijk, maar is wel het allermooiste. Je moet Hem zoeken en Hij zal je nooit afwijzen als je bij Hem komt.”

Bekijk Marjoleins getuigenis in de video van Geloofstoerusting hieronder:

Reacties

A
Bedankt voor je moed en geloof om dit te delen, het raakte me en zal zeker anderen bemoedigen.

Houd vast aan je geloof en laat het nooit roven, je bent veilig in Zijn Hand.
H
Beste Marjolein, wat heerlijk dat je de Heer Jezus hebt leren kennen en vrij bent! Wat moedig dat je ermee naar je ouders bent gegaan en dat ze je niet veroordeelden, tenminste dat maak ik op uit je getuigenis. Jakobus 5 vers 16 moest ik aan denken. Ik wil je aanmoedigen om sterk in de Heere te blijven en je oog op Hem te richten.
M
Mooi Marjolein! Gods zegen voor jou (lied van Sela) wens ik je toe!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.