Israel Folau
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 juli 2019 door Jeffrey Schipper

2 miljoen dollar opgehaald voor omstreden ontslag christelijke sporter

De christelijker rugbyspeler Israel Folau deelde op Instagram de bijbeltekst uit 1 Korinthe 6:9, die mensen ertoe oproept hun zonden te belijden en zich te bekeren. Door zijn ontslag en de kostbare rechtszaak besloot de Australian Christian Lobby (ACL) een crowdfunding op te starten om de Australiër hierin bij te staan. Inmiddels is er al zo'n twee miljoen dollar opgehaald, meldt Christian Today.

Volgens ACL-directeur Martyn Iles is het opgehaalde geldbedrag voldoende om de juridische strijd aan te gaan. Het contract van Folau werd beëindigd nadat hij via Instagram zondaren opriep tot bekering. De sporter benoemde daarin expliciet homo's als zondaren en waarschuwde dat de hel op hen wacht als bekering uitblijft. Folau beweert dat zijn contract op een onwettige manier is verbroken en doet een beroep op de vrijheid van godsdienst.

Error: could not load events

Folau: "Iedere Australiër moet in staat zijn om zijn of haar geloof te uiten, zonder te hoeven vrezen voor discriminatie op de werkvloer. Ik vecht niet alleen voor mijn toekomst en mijn gezin, maar wil ook dat het recht zegeviert." De rugyspeler is overweldigd door de massale steun die hij heeft ontvangen. De 2 miljoen dollar werd in minder dan twee dagen opgehaald en is door ruim 20.000 mensen mogelijk gemaakt.

De sporter hoopt dat zijn contract weer wordt hersteld en strijdt voor een schadevergoeding.

Lees ook: Crowdfunding voor christelijke rugbyer offline gehaald door GoFundMe: "We accepteren geen aanmoediging van discriminatie of uitsluiting".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.