Palestijnse relschoppers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 juli 2019 door Israël Today

Duizenden Palestijnse relschoppers met explosieven naar grenshek ondanks wapenstilstand

Ondanks de overeengekomen wapenstilstand trok de Mars van de Terugkeer vrijdag 7000 Palestijnse relschoppers en zetten vuurballonnen opnieuw velden in brand. Zo wordt het geduld van Israël op de proef gesteld aan de grens bij de Gazastrook, laat Israël Today weten.

Sinds het begin van de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ in maart 2018 hebben terreurballonnen en vliegers met explosieven of brandbare materialen voor 2.000 branden gezorgd in zuidelijk Israël. Deze branden verwoestten 3.400 hectare bos-en landbouwgrond en veroorzaakten een ecologische ramp in Zuid-Israël. Onlangs presenteerde Israël een nieuwe wapen in strijd tegen deze vorm van terreur.

Hamas test graag het geduld van de Israëli's, en vindt het ook belangrijk om altijd het laatste woord te hebben. Want dit maakt een indruk van kracht in de ogen van de eigen bevolking, lijkt men bij Hamas te denken. En dat terwijl Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) onlangs meldde dat het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas steeds meer vorm krijgt.

Maar ondanks de overeenkomst tussen de twee partijen waren er vrijdag nog veertien branden aan Israëlische zijde, aangestoken door vuurballonnen. En bij het grenshek kwamen weer 7000 herrieschoppers bij elkaar. Een van hen heeft een brandbom op een jeep van het Israëlische leger gegooid, die daarna uitbrandde. Aan Israëlische kant is niemand gewond geraakt.


Conflict Israël-Palestijnen
- Eppo Bruins was met ChristenUnie-fractie in Israël: 'leerzame maar verwarrende week'
- Christenen voor Israël doet feitencheck na eenzijdige uitlegvideo NOS
- Hamas-prominent roept Palestijnen op om 'iedere Jood op aarde af te slachten'
- Hamas publiceert schokkende video: een nieuwe generatie terroristen wordt klaargestoomd
- Tweede Kamer wil stappen tegen Israël vanwege omstreden plan in Palestijns gebied
Meer over Conflict Israël-Palestijnen »

Lees hier meer op de website van Israël Today

Reacties

Waarom noemt dit bericht een structuur in een militaire demarcatielijn die hoort bij de belegering van Gaza een 'grenshek'? Normale mensen noemen dat een 'versperring'. Fijn dat er geen gewonden zijn gevallen aan de Israëlische kant, ik mis de Palestijnse kant, ik hoop dat iedereen daar ook gezond en wel is. Wat de branden betreft: wie oorlog voert lijdt schade.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen