Soldaten Mali

Nieuws

28 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Radicale moslims openen vuur op dorp in Mali: 95 christenen afgeslacht

Begin juni openden islamitische Fulani's het vuur in een dorp in Mali. Daarbij kwamen 95 christenen om het leven. Veel lichamen zijn verbrand aangetroffen, meldt de Amerikaanse tak van Open Doors. De aanval vond plaats op zondagavond 9 juni in het Malinese dorp Sobame Da.

Een overlevende die zichzelf Amadou Togo noemt, vertelt in gesprek met persbureau AFP: "Zo'n vijftig zwaar bewapende mannen arriveerden op motorfietsen en pick-ups. Ze omsingelden het dorp, waarna het vuur werd geopend. Iedereen die probeerde om te ontsnappen werd gedood. Niemand werd gespaard. Ook vrouwen, kinderen en ouderen werden om het leven gebracht."

Sinds 2013 heeft Mali veelvuldig te maken met religieuze conflicten die uitmonden in geweld. Islamitische militanten slaagden er toen in om grote delen van het noorden van Mali te veroveren. De gewapende islamitische groepen die het noorden bezetten, zijn grotendeels verdreven. Maar hun aanwezigheid in de afgelopen jaren laat diepe sporen achter. 

Veel christenen die tijdens de burgeroorlog naar het zuiden zijn gevlucht, raakten alles kwijt en zijn nog steeds erg arm. Wanneer ze terugkeren, ontzeggen islamitische buren hen vaak de toegang tot het dorp. De islamitische bevolking is de afgelopen jaren geradicaliseerd door de aanwezigheid van islamitische strijders. Mali bezet de 24e plaats op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Reacties

J
Daarom moet de Islam gestopt worden in Europa want dit gaat ook gebeuren als de stomme politieke leiders en de groep van alles mag binnen komen niet gestopt worden.

Als men dit niet ziet is men stekeblind en is men een christenhater. Dit is mijn mening.
REAGEER
j
Er zijn geen woorden voor dit leed.En wij denken wel eens dat we in Nederland een beetje buiten spel gezet worden!
REAGEER
T
Inderdaad Janny, het is om te huilen.

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify