Ds. S. T. Lagendijk

God

28 juni 2019 door Jeffrey Schipper

'Ik mis geestelijke gesprekken in mijn kerkelijke gemeente'

'Sinds tijdje behoren wij met onze kinderen door verhuizing tot een nieuwe gemeente. Vaak kennen zij elkaar al jaren, dan is het lastig om een ‘vreemde’ toe te laten. Ik wil mij niet opdringen. Maar ik mis wel de onderlinge geestelijke gesprekken', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Hij of zij voelt zich in de kerk niet echt begrepen en vraagt digitaal om advies.

Ds. S. T. Lagendijk geeft antwoord. "Wie Christus kent, verlangt er ook naar zulke gesprekken. Het is jammer dat je tot nu toe nog niet tot zulke gesprekken gekomen bent in de gemeente", schrijft de hersteld hervormde predikant uit Zwartebroek-Terschuur.

"Mijn ervaring is dat het soms heel moeilijk is om in groepsverband, zoals op een kring, tot zulke gesprekken te komen. Vaak ontstaan zulke gesprekken alleen wanneer je elkaar beter hebt leren kennen en elkaar in kleiner verband spreekt, bijvoorbeeld wanneer je bij elkaar koffie drinkt. Misschien is het een idee om mensen in de gemeente die de Heere kennen en met wie het wel klikt, eens uit te nodigen op de koffie.

Daarnaast geldt: Als je zelf open bent, nodigt dat anderen uit om ook open te zijn. Soms is het goed om in gesprekken of op een kring zelf te beginnen over de geestelijke dingen. Bijvoorbeeld door het te vertellen wat je aansprak en raakte in een preek die je recent gehoord hebt."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

A
Buiken BOL met hapbare smakelijke gevoelens is dat geloven?

Geestelijk huiswerk gaat moeilijk vanuit gevoelens, daarom is VASTEN en gebed DE aanrader, Dieu appetie
Abe, JIJ hebt je zaakjes blijkbaar voor elkaar hé.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify