Bus Schreeuw om Leven

Nieuws

28 juni 2019 door Groot Nieuws Radio

Schreeuw om Leven mag bij abortuskliniek in Utrecht blijven staan: "Wij staan er niet om vrouwen te intimideren"

“Wij staan er niet om vrouwen te intimideren, maar in een stil protest om vrouwen te helpen”, Kees van Helden, directeur van stichting Schreeuw om Leven. Bij de abortuskliniek Vrelinghuis in Utrecht komt geen bufferzone om anti-abortusactivisiten op afstand te houden. Kees is dankbaar, zegt hij in gesprek met Groot Nieuws Radio.

Eerder dit jaar meldden abortusklinieken dat ze steeds vaker hinder hadden van 'anti-abortusactivisten' voor hun deur. Vrouwen die zich voor een abortus meldden zouden zich geïntimideerd voelen door de 'demonstraties' van bijvoorbeeld Schreeuw om Leven. Zelf stelde Schreeuw om Leven dat van intimidatie of hinder geen sprake is. "Onze medewerkers bij de abortuscentra attenderen vrouwen op een respectvolle en liefdevolle wijze op alternatieven voor een abortus."

De Utrechtse burgemeester bevestigt dat de stichting zich aan alle regels rondom demonstraties houdt. Daarom is Van Helden verbaasd over de ophef die in de afgelopen maanden over de activiteiten van Schreeuw om Leven is ontstaan. "De situatie is dus radicaal anders dan media doen overkomen. Wij staan er niet om vrouwen te intimideren, maar in een stil protest om vrouwen te helpen. Elke week treffen we vrouwen die hun abortus afzeggen."

Alle vrijwilligers van Schreeuw om Leven zijn elkaar geroepen voor een bijeenkomst en training om het werk nog meer op elkaar af stemmen. Ook zijn er duidelijke instructies gevormd en bij burgemeesters neergelegd. Ook krijgen alle wakers van de stichting een pasje, zodat het verifieerbaar is of ze bij de stichting horen.

Zie ook: Directeur Schreeuw om Leven bij Pauw: "We treffen elke week een vrouw die onze hulp accepteert".


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"
- SGP verdedigt in discussie met boze Bekende Nederlander abortusstandpunt: "30.000 abortussen per jaar zijn niet nodig"
Meer over Abortus »

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Reacties

Dank U Heer, voor het werk van Schreeuw om leven.REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify