Arie van der Veer

God

28 juni 2019 door Arie van der Veer

De taak en de roeping van de kerk in de eindtijd

Ik zal mijn twee getuigen opdracht geven om te profeteren - Openbaring 11:3.

Op de wereldklok is het vijf voor twaalf.
Straks komt het laatste oordeel. Voor wie gelooft, breekt een nieuwe tijd aan en eeuwig nieuw leven, maar heel anders zal het zijn voor wie de boodschap van God verwerpt.

Daar kun je verschrikkelijk mee zitten.
Het rare is dat ongelovigen daar niet mee zitten. Ze geloven er immers niet in.
Waar ze wel oog voor hebben, zijn de rampen. Rampen doen pijn, maar brengen mensen niet per definitie tot geloof.
Daarom heeft de kerk een taak. Het is de roeping van de kerk om uit te leggen wat er gaande is. Vertellen, waar we door moeilijke tijden heen naar op weg zijn.

Daarover gaat Openbaring 11. Over de taak en de roeping van de kerk.

God roept zijn kerk: Getuig. Leg uit welke strijd achter de schermen gaande is... Roep de wereld op tot boete en inkeer.

Over die roeping wordt geschreven vlak voor het klinken van de laatste bazuin. Het einde nadert, God wil de wereld waarschuwen. Daarvoor roept Hij Johannes en daarvoor roept Hij ook de kerk.

De kerk krijgt hier prachtige namen. Ze wordt tempel genoemd. Door God beschermd en bewaard. Ook het beeld van de olijfboom wordt gebruikt. Beeld van een kerk, die vol is van de Heilige Geest. En dan kandelaar: de kerk als Gods lichtdrager in deze wereld.
Maar het overkoepelende beeld is de kerk in de verschijning van twee getuigen. Zo zal de kerk de wereld in gaan trekken, twee aan twee, getuigend van Hem.

De kerk krijgt die opdracht voor 1260 dagen, 3,5 jaar, een tijd, tijden en een halve tijd. Allemaal omschrijvingen van de tijd van hemelvaart tot wederkomst.
De tijd van Gods geduld.

Het zal voor de kerk een zware tijd zijn, zegt het visioen. Tijden van toenemende weerstand tegen het evangelie, tijden van vervolging, zelfs tijden van martelaarschap. In het visioen worden de twee getuigen gedood. Een begrafenis wordt ze niet gegund. De wereld viert feest.

Gods waarschuwingssignalen, vertelt het visioen, hebben resultaat. Dankzij het getuigenis van de kerk.

Het is de Boze, die op de actie van God een tegenactie organiseert. Denkt ook te gaan winnen. Maar God laat zijn getuigen herrijzen uit de dood. Door alles heen volgt herstel van Israël, de tempel, de kerk die getroffen wordt maar blijft bestaan.
Maar ondanks dat velen de waarschuwingen van God negeren, toch komen er, zo vertelt het visioen ook mensen tot bekering. Aan het eind van dit tijdperk vindt een zware aardbeving plaats. 7000 mensen komen om maar de overlevenden roepen tot God.

De eindtijd is begonnen.
God roept zijn kerk: Getuig. Leg uit welke strijd achter de schermen gaande is... Roep de wereld op tot boete en inkeer. Verkondig dat de wereld ten einde loopt.

Gods waarschuwingssignalen, vertelt het visioen, hebben resultaat. Dankzij het getuigenis van de kerk.

Gods oordeel gaat zich voltrekken. Hij veroordeelt het kwaad, maar eerst en vooral is Hij een liefdevol God. Hij wacht en schakelt zijn kerk in.
Voordat het definitieve einde daar is.

De pauze tussen het klinken van de zes en de laatste bazuin is bijna voorbij.
Straks klinkt de laatste bazuin klinken. Nog even en de hemel gaat open.

Deze overdenking verscheen eerder op de Facebookpagina van ds. Arie van der Veer.

Foto: Facebook/Arie van der Veer

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify