Marco van den Berg

Dagelijks leven

27 juni 2019 door Marco van den Berg, Hart voor Kinderen

Een jochie uit Wit-Rusland raakte mijn vaderhart

Ik ontmoette Stas tijdens een sportactiviteit van mijn zoontje (freerunnen). Stas komt uit Wit-Rusland, uit het Tsjernobyl gebied, waar hij in een opvangcentrum woont. In de loop van de weken leerde ik steeds iets meer over hem. En de situatie waarin Stas verkeert raakte mijn vaderhart...

Hart voor Kinderen wil wereldwijd verlaten en kwetsbare kinderen in moeilijke levensomstandigheden kansen bieden op een beter leven, door ontwikkelingshulp, opvang en onderwijs.

Waar mijn oorspronkelijke gedachten uitgingen om geld in te zamelen om skateboards en sportartikelen aan te schaffen, begreep ik dat er meer nood was aan materialen om de kinderen in dat centrum te helpen in hun ontwikkeling en emoties."

Skateboards
De directrice van het opvangcentrum gaf op verzoek aan wat er allemaal nodig was en hierdoor ontstond het idee om 75% van de opbrengst van onze inzameling voor die hulpmiddelen te gebruiken en 25% van de opbrengst voor skateboards en dergelijke om de kinderen van het opvangcentrum een sportieve, creatieve uitlaatklep te geven om even hun problemen te kunnen vergeten want dat is wat deze sport doet met kinderen. Ik geef al meer dan 10 jaar les in skateboarden en weet uit eigen ervaring wat boardsports kunnen doen voor iemand die het moeilijk heeft.

Sup route kom kijken
Zoals elke editie gaan we een tocht van zo'n 40 kilometer op onze supboards peddelen om geld in te zamelen. We beginnen 6 juli op de Rijn bij Elst om van daaruit bij Wijk bij Duurstede de Kromme Rijn op te peddelen.
Het leuke hieraan is, is dat we meer zichtbaar zullen zijn voor het publiek en daardoor hopelijk meer bewustwording kunnen creëren voor ons doel en het doen van activiteiten voor een goed doel in het algemeen.

Stas is voor ons een gezicht geworden van deze kinderen in hun moeizame omstandigheden vandaar dat wij het Supping for Stas hebben genoemd. Maar wat we ook op mogen halen, het is bedoeld voor alle kinderen in het opvangcentrum in Wit-Rusland.

In samenwerking met Hart voor Kinderen hoopt Marco van den Berg met deze actie veel geld op te halen voor dit doel.

Klik hier om deze actie te ondersteunen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify