Gert-Jan Segers

Nieuws

27 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Gert-Jan Segers stoort zich aan "misselijkmakend antisemitisme van vaderlandse bodem"

In Het Parool wordt een podium geboden aan een rapper die zichzelf Anne Frank noemt. "Misselijkmakend antisemitisme van vaderlandse bodem... Waarom laat je je hiermee in, Lange Frans", vraagt ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers zich af via Twitter. Lange Frans is de zaakwaarnemer van de rapper.

“Mensen denken direct dat het slecht bedoeld is, maar dat is het niet. Sinds de basisschool is dat al mijn bijnaam. En toen las ik ook haar boeken”, zo stelt de rapper over haar fel bekritiseerde keuze voor haar artiestennaam. Dat Anne Frank slechts de auteur van één boek is, namelijk haar eigen dagboek, is de rapper blijkbaar onbekend, merkt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) op. Ook haar zaakwaarnemer Frans Frederiks, beter bekend als Lange Frans, schaart zich achter de verklaring van de rapper. “Het is absoluut niet gemeen bedoeld”, zegt hij.

Uit onderzoek van CIDI blijkt dat de rapper die zichzelf ‘Anne Frank’ noemt jarenlang antisemitische uitlatingen heeft gedaan. Uitspraken als “Was Hitler er maar, waren al die joden naar de moer nu” en “als Taylor Swift een Jood was, zou ik haar persoonlijk vergassen” werden niet incidenteel, maar structureel gedaan. Dit plaatst haar ‘goede intenties’ in een geheel ander, sinister licht. De rapper beweert respect voor Anne Frank te hebben, maar laat zich al jarenlang schaamteloos antisemitisch uit, stelt het CIDI.

CIDI vindt dat media geen podium moeten geven aan mensen die een artiestennaam als ‘Anne Frank’ kiezen, aangezien zo’n naam de Holocaust bagatelliseert. Tegen de meest extreme uitlatingen van de rapper doet CIDI aangifte.

Lees meer op de website van CIDI

Reacties

R
Verreweg het meeste antisemitisme hier komt niet van vaderlandse bodem, maar is geïmporteerd...
REAGEER
A
Uit welke cultuur komt deze rapper?

Multicultureel als zegen?
Volgens mij komt ze uit mijn Nederlandse cultuur voort. Aan welke cultuur denk jij?
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify