Richard Scott

Nieuws

27 juni 2019 door Geerten van Breugel

Christelijke dokter dreigt ontslagen te worden na gebed met patiënt

De christelijke dokter Richard Scott in Kent in Engeland wordt onderzocht omdat hij ervan wordt beschuldigd te bidden en evangeliseren met patiënten. Dat meldt The Telegraph. De 58-jarige dokter ondergaat een onderzoek door de General Medical Council (GMC), die dit doet naar aanleiding van een klacht van de National Secular Societ.

In de aanklacht van de National Secular Society (NSS) staat dat dat Scott een "kwetsbare patiënt zich oncomfortabel liet voelen door gebed te gebruiken." De NSS deed de klacht namens de patiënt. Scott vindt dat er jacht op hem wordt gemaakt. "De NSS vinden mij niet leuk. Ze denken dat ik me onverantwoordelijk gedraag, maar ik zeg datzelfde over hen."

De dokter voert zijn werk al ruim 20 jaar uit, maar was in 2012 ook al het onderwerp van een onderzoek: Hij kreeg een waarschuwing van de General Medical Council omdat hij een patiënt vertelde dat "de duivel jaagt op mensen die zich niet naar Jezus omkeren." De GMC noemde het toen "een vertrek van de waarden van de Good Medical Practice."

Beeld: Christian Concern

Reacties

Heb in het verleden ook een berisping gehad omdat ik met een cliënt bad, met dit verschil dat mijn cliënt het wel op prijs stelde. Ik werk in de thuiszorg en daarin bouw je een relatie op met je cliënten, ik nam ook preken voor hem mee omdat hij zelf niet meer naar een dienst kon. Hij heeft het altijd op prijs gesteld, je moet altijd vanuit de zorgvrager kijken en niet vanuit jezelf. Ik denk dat je prima iets van je geloof kan laten zien zonder te evangeliseren maar door de liefde zichtbaar te maken door je handelen heen
A
Gebed aanbieden is ok.....invulling van gebed vanuit emphatie naar mens ok

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?