Dagelijks leven

27 juni 2019 door Patrick Simons

Oproep tot gastvrijheid: "De kerk mag de dienst der verzoening niet voor zichzelf houden"

Het is voor een kerk ontzettend belangrijk om gastvrij te zijn en de deuren wijd open te zetten, vindt Ds. J. van 't Spijker uit Hoogeveen. Het Reformatorisch Dagblad interviewde de predikant in de Christelijk Gereformeerde Kerk. "Zoek de mensen op. Nodig hen uit. En breng alvast appeltaart bij iemand die eenzaam is."

"Het moet het beleid van de gemeente en van de kerkenraad zijn om gastvrij te zijn. De kerk heeft genoeg te bieden aan hen die buiten zijn: openheid, geborgenheid, aandacht, zorg, liefde. Doe de deuren dus open. Schenk koffie in. Voer eens een gesprek met iemand die alleen is. Deel iets van je eigen leven met mensen uit de straat, uit de buurt. Loop eens rond in de omgeving van de kerk. Wie wonen daar? Waar leven die mensen van? Wat zouden ze nodig hebben en wat kan de kerk voor hen betekenen? De antwoorden op zulke vragen vind je niet als je in je eigen veilige consistoriekamer blijft zitten."

De kerk is het lichaam van Christus. En Christus is het Hoofd van de gemeente. "De gemeente heeft zich dus te voegen naar datgene wat haar Hoofd haar ingeeft. Christus wijst de weg. Hij maakt de dienst uit, geeft de koers aan. En de koers is deze: Hij is gekomen om het verlorene te zoeken en te redden. De bediening der verzoening is aan de kerk toebetrouwd, maar de kerk, die haar Heiland wil volgen en navolgen, mag die dienst der verzoening niet voor zichzelf houden.”

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify