robbie hageman

God

27 juni 2019 door Patrick Simons

Wereldkampioen kickboksen wekelijks naar kerk: "Ik denk niet dat God ervan houdt"

Robbie Hageman uit Eindhoven werd twee keer wereldkampioen kickboksen. Toen er bij toeval een hersentumor werd ontdekt, was het afgelopen met zijn carriere in deze vechtsport. Robbie, overtuigd christen, praat er openhartig over in EO Visie.

"Ik ben niet echt gelovig opgevoed. Ik ben wel katholiek gedoopt en heb eerste communie gedaan. Verder had het niets om het lijf. Op een gegeven moment zat ik – buiten mijn schuld – in een lastige situatie, waar ik in de media verder niet op kan ingaan. Dat was twee jaar geleden. In ieder geval: iemand gaf me toen een boekje, Jezus is de weg. Daarin stond wat het belangrijkste is: bidden, en in de Bijbel lezen. Dat ben ik gaan doen. En ik heb God beloofd: ‘Als ik uit deze situatie kom, ga ik voortaan elke zondag naar de kerk.’ Aan die belofte houd ik me. En sindsdien zijn er alleen maar goede dingen gebeurd. Op de een of andere manier – ik kan niet zeggen waarom – voel ik me altijd sterk als ik uit de kerk kom."

Wat zou God eigelijk van kickboksen vinden? “Ik denk niet dat Hij ervan houdt, nee," zegt hij. "Want in de Bijbel lees ik dat je je lichaam aan Hem moet teruggeven zoals je het hebt gekregen. Dus ja, klappen krijgen op je hoofd voor een beetje entertainment en een beetje geld… Dat is toch niet goed, denk ik. Ik heb het trouwens volgens mij nog nooit verteld in interviews, maar ik bid elke avond. En ik vraag ook altijd aan God: ‘Als er ooit iets ergs mocht gebeuren, laat het dan niet mijn zoons zijn, of mijn vrouw of mijn ouders, maar mij."

Lees het hele artikel in EO Visie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify