Nieuws

26 juni 2019 door Christelijke Hogeschool Ede

Zorgprofessionals in gesprek over de invulling van christelijke zorg

Al eeuwenlang zetten christenen zich in voor naasten die zorg nodig hebben. De christelijke zorg heeft in Nederland een lange traditie, maar is voor veel mensen niet vanzelfsprekend meer. De oorsprong en bezieling bij christelijke zorgaanbieders verdwijnt niet zelden naar de achtergrond. Waar blijft dan de bezieling, roeping of het onderscheidingsvermogen?

Simon Polinder (CHE) en Bart Cusveller (Viaa) denken dat dit anders kan. Veel zorgaanbieders zijn op zoek naar wat hun christelijke oorsprong betekent voor hun strategie én het dagelijks handelen van hun medewerkers. Het gaat dan over bezieling en roeping, onderscheidingsvermogen, heelheid in gebrokenheid, zorgzaamheid en institutioneel burgerschap.

Masterclass
Op vrijdag 28 juni organiseren de CHE en Lelie Zorggroep een masterclass voor zorgprofessionals over Christelijke zorg: “het mag (g)een naam hebben”. Met behulp van bijdragen van o.a. Marius Buiting (directeur Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn), Wim Burggraaf (geestelijk verzorger Lelie Zorggroep), Thijs Tromp (directeur Reliëf) buigen bestuurders, beleidsmakers en onderzoekers uit het zorgdomein zich over toekomst en invulling van christelijke zorg. 

Boek christelijke zorg
De masterclass volgt op het boek ‘Christelijke Zorg; professional, praktijk, en organisatie’ dat onlangs is verschenen. Polinder en Cusveller (red.) reiken in deze publieksbundel bouwstenen aan voor zowel professionals, de zorgpraktijk als organisaties die met hun christelijke identiteit aan de slag willen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify