Renee Bach

Nieuws

26 juni 2019 door Geerten van Breugel

Zendelinge beschuldigd van honderden doden in Oeganda: "Ze deed zich voor als dokter, maar was dat niet"

De Amerikaanse zendelinge Renee Bach, die in Oeganda gewerkt heeft, wordt ervan beschuldigd een medische instelling te hebben gerund, waar honderden kinderen stierven. Dat meldt de ChristianPost. De aanklacht is afkomstig van twee moeders, Gimbo Brenda en Kakai Annet, van wie de kinderen kinderen stierven in de instelling, die Bach 'Serving His children' had gedoopt.

Bach zou volgens de aanklacht zich voorgedaan hebben als een dokter met medische kennis, en ze werd vaak in de instelling gezien in een witte jas, met een stethoscoop om. Ook verstrekte ze vaak medicatie aan de kinderen. Toen de kinderen van de vrouwen stierven, kwamen ze erachter dat de plaatselijke District Health Officer in 2015 de instelling sloot en haar verbood een behandeling te geven aan de kinderen. In de aanklacht wordt Bach aangeklaagd voor de "dood van honderden kinderen en het aantasten van menselijke rechten zoals het recht om te leven en het recht op gezondheid van kinderen".

In november ontkende Serving His Children alle aanklachten, en gaf de instelling aan dat Bach zichzelf niet als medische professional had voorgedaan. "Ze werd alleen getraind in basisbehandelingen en stabilisatietechnieken. Wel is ze gevraagd om te assisteren bij de verpleegafdeling in bepaalde situaties." De stichting claimt op de website sinds 2011 ongeveer 3400 kinderen te hebben geholpen die leden aan ondervoeding.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify