our lady mary of zion

Nieuws

26 juni 2019 door Geerten van Breugel

Christenen uit Ethiopië weigeren bouw van moskee om een bijzondere reden

Ethiopische orthodoxe christenen willen niet dat in de oude stad Aksum een moskee gebouwd wordt. De reden? De christenen geloven dat daar de ark van het verbond staat. De ChristianPost bericht over de geestelijke Godefa Merha uit de orthodoxe kathedraal in Aksum, die de moskee geen optie vindt. "Aksum is ons Mekka."

De moslimpopulatie in de Ethiopische stad is ongeveer 10 procent van het geheel. Een overgrote meerderheid is orthodox-christelijk. De gelovigen zijn bang voor plannen van de moslimgemeenschap voor de bouw van een moskee. Merha zegt dat "hoewel christenen en moslims in vrede leven in de stad, hij niet gelooft dat christenen de 'heiligheid' van Aksum zullen laten aantasten. Als iemand een moskee bouwt, sterven wij. Het is nooit toegestaan en we laten dat in onze tijd niet gebeuren."

De gelovigen zijn ervan overtuigd dat de ark van het verbond met de twee stenen tafelen in de kathedraal Our Lady Mary of Zion in de stad staat. Merha: "Onze stad is een klooster, dat is ons Mekka. Het is een heilige plaats." De overlevering vertelt dat de zoon van de koningin van Scheba en koning Salomo de ark vanuit Jeruzalem naar Aksum bracht, ruim 3.000 jaar geleden.

Reacties

A
Wie is Jezus Christus in Ethiopie? We bidden om Gods Geest in Ethiopie.

Shalom
Abe, waar slaat dat nu wéér op??
T
Het is eenvoudig blasfemie om een moskee te bouwen in deze stad waar 90 % orthodox is . Hier zie je weer de islam ! Zodra ze 10 % hebben komen ze met volle islamisering .
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify