trump

Nieuws

26 juni 2019 door Patrick Simons

Amerikaanse Bijbelproductie in gevaar door nieuwe maatregelen Trump

Consternatie onder christelijke uitgevers in de Verenigde Staten. Donald Trump heeft namelijk een nieuwe ronde handelsmaatregelen in overweging die van negatieve invloed kunnen zijn op de Bijbelproductie.

De president wil wellicht een pakket met maatregelen doorvoeren waarin onder meer de drukindustrief in China hard wordt aangepakt. Hier gaat namelijk een importheffing op komen van maar liefst 25 procent. Het probleem is echter dat het merendeel van de Bijbels hier worden gedrukt. Op zichzelf natuurlijk opvallend, aangezien China niet bekend staat als het meest bijbelvriendelijke land. De Verenigde Staten besteden het grootste gedeelte van hun boekproductie echter uit aan Chinaomdat dit veel goedkoper is. Ieder jaar worden er meer dan 50 miljoen Bijbels in China gedrukt voor de Verenigde Staten, zo onthult Stan Jantz, hoofd van de Evangelical Christian Publishers Association in gesprek met Religion News.

Volkskrant citeert Mark Schoenwald, directeur van de christelijke tak van uitgeverij HarperCollins. Hij stelt in een verklaring dat de Bijbel op deze manier ontzettend duur gaat worden en meldt er gelijk bji dat hij zich niet voor kan stellen dat het Trumps bedoeling is om "een Bijbeltaks op consumenten en religieuze organisaties te heffen". Trump gaf eerder aan dat de Bijbel zijn favoriete boek is. Hij krijgt echter ook regelmatig kritiek te verduren uit christelijke kringen. Dat was bijvoorbeeld het geval toen hij eerder dit jaar na een tornado in Alabama Bijbels ging signeren voor overlevenden.

Reacties

Dus onze Bijbels zijn besmet met slavenarbeid en uitbuiting. Het lijkt mij redelijk om de prijs van een Bijbel te verdubbelen, het is niet nodig dat een gelovige vijf of zes Bijbels heeft ….
REAGEER
A
Dat hoor ik graag van je Donald, de heffing gaat voorbij aan de bijbelprinting in China,halleluja
REAGEER
g
De Amerikanen kunnen misschien wel terecht in Heerenveen, bij Koninklijke Jongbloed, voor het drukken van Bijbels. Trouwens mooi dat Trump de Bijbel leest. De koran periode lijkt in de US voorbij.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify