Israël leger

Nieuws

26 juni 2019 door Israël Today

Israël bereidt zich voor op oorlog met Iran

Het Israëlische leger bereidt zich voor op aanvallen vanuit Iran en van diens bondgenoten Hezbollah en Hamas, meldt Israël Today. De militaire aanwezigheid in de noordelijke en zuidelijke grensgebieden is versterkt en het nationale dreigingsniveau verhoogd.

De situatie in de Perzische Golf waar Iran via haar bondgenoten – islamistische milities in Irak en Jemen – Amerikaanse doelen en Saoedi Arabië bestookt, dreigt uit de hand te lopen nadat de Iraanse Revolutionaire Garde (IRG) een Amerikaans onbemand vliegtuig (UAV) neerschoot. De UAV vloog volgens de Amerikaanse regering over internationale wateren boven de Straat van Hormuz toen de IRG met een luchtdoelraket het toestel neerhaalde.

Vanwege de oorlogsdreiging gaf de Israëlische premier Benjamin Netanyahu vorige week een waarschuwing. “Ik zeg tegen onze vijanden: het Israëlische leger heeft zeer grote vernietigingskracht. Test ons niet!”, citeert Christenen voor Israël. voegde de premier toe nadat hij een oefening van het Israëlische leger op de Golan Hoogvlakte had bijgewoond.

Naast de bedreiging door directe raketaanvallen (misschien zelfs nucleaire) van de Iraanse Revolutionaire Garde, moet Israël zich voorbereiden op gevechten met Hezbollah, de bondgenoot van Iraanse militanten in Libanon, aan het noordelijke front. In het zuiden rusten de door Iran gesteunde Hamas-strijders zich uit met geavanceerde wapens.

Israël houdt nu rekening met de mogelijkheid dat Iran, net zoals Saddam Hoessein deed tijdens de Eerste Golfoorlog, via haar bondgenoten in Gaza, Syrië en Libanon, een aanval op de Joodse staat zal lanceren. Israëlische en westerse inlichtingendiensten hebben voor deze mogelijkheid gewaarschuwd, aldus analist Amos Harel van de Israëlische krant Ha’aretz.

Reacties

Israël heeft door de zeer lange dienstplicht een zeer groot staand leger dat permanent paraat is. Het beschikt over enorme wapenarsenalen die voortdurend worden gemoderniseerd. Dit is allemaal peperduur en op lange termijn niet vol te houden. Iran heeft een unieke staatsvorm ontwikkeld die op lange termijn stabiel is en heeft een intelligent militaire lange termijn strategie die vol te houden is. Hun asymmetrische oorlogsvoering waarin regelmatig kleine maar gevoelige slagen worden uitgedeeld zal succes hebben, denk ik.
REAGEER
J
Het gaat niet alleen over de internationale handel. Niet alleen over een Aziatische munteenheid.

Dat is wel mooi meegenomen, maar de diepste kern is: totale vernietiging van de staat Israël.

De joden moeten uitgeroeid worden!

Iran is Hezbollah en Hamas!

Satanische haat tegen de joden: Gods volk!

Let op de tekenen der tijden.Bijbelse profetieën zullen in vervulling gaan.

Die zijn al heel lang bezig.
Hallo Jacoba, hoe ziet u de profetie in Zacharia 13:8-9, is die volgens u al in vervulling gegaan?
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify