Kirchentag

Nieuws

25 juni 2019 door Nederlands Dagblad

Duitse Kirchentag verdeeld over rechts-nationalistische partij AfD; niet welkom op het evenement

In Duitsland ging het op de 'Kirchentag' maar over één ding: waarom was de Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) niet welkom en gaat die partij en geloof wel samen? Het Nederlands Dagblad schreef een analyse.

Zo vond de schrijver en politicoloog Erik Flügge dat je met de leider van de AfD, Alexander Gauland niet zou moeten willen praten, omdat hij toch niet wil luisteren. Ook domina Sandra Bils zei dat je kan zien dat God aan het werk is bij Sea Watch en klimaatactiviste Greta Thunberg. "Hij staat aan onze kant." Een tegengeluid was echter te horen van dominee Achijah Zorn, die stelde dat het doel van de dagen was om van Jezus te leren. "De kerken verliezen hun geloofwaardigheid als zij een vijandbeeld creëren van de AfD.  Zoek in liefde de dialoog."

Op het vijfdaagse evenement bespreken politici de rol van geloof, de rol van de kerk en het belang van bijbelse waarden, schrijft de krant. De Kirchentag is een particulier initiatief, dat niet officieel door de Evangelische Kirche in Deutschland wordt georganiseerd. Het doel is om de thema's van deze tijd te bespreken in het licht van de Bijbel.

Reacties

Er worden rare argumenten aangedragen, met name de stelling dat je zou kunnen zien dat God bezig is met / via Greta Thunberg. De enige legitieme reden om een politicus te weren zou m.i. zijn dat deze de Christelijke leringen zo verdraait dat ze demonisch of ketters worden, of dat hij Christendom verwerpt, zoals indertijd de nazi-politici deden. Van AfD-politici heb ik zoiets niet gehoord, dus vind ik dat ze welkom zouden moeten zijn.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify