Nieuws

25 juni 2019 door Geerten van Breugel

Crowdfunding voor christelijke rugbyer offline gehaald door GoFundMe: "We accepteren geen aanmoediging van discriminatie of uitsluiting"

In aanloop naar het wereldkampioenschap rugby werd Israel Folau uit de Australische rugby-selectie gezet. De reden? Hij deelde op Instagram de bijbeltekst uit 1 Korinthe 6:9, die mensen ertoe oproept hun zonden te belijden en zich te bekeren. Door zijn ontslag en de kostbare rechtszaak besloot de Australian Christian Lobby een crowdfunding op te starten om de Australiër hierin bij te staan. Inmiddels is er meer dan 750.000 dollar opgehaald, bevestigt Faithwire. Maar: crowdfundingsplatform GoFundMe, waar de actie op stond, heeft de pagina offline gehaald.

Na de start van de actie en het ophalen van het enorme bedrag, heeft het platform GoFundMe de pagina afgelopen weekend meerdere keren uit de lucht gehaald. Woordvoerder Nicola Britton zei in een statement dat met de pagina "voorwaarden waren geschonden. Als bedrijf vechten we voor gelijkheid van de LGBTIQ+-gemeenschap en vragen we een sfeer van inclusiviteit. Hoewel we het betrokken raken van GoFundMe in het publieke debat verwelkomen, accepteren we geen promotie van discriminatie of uitsluiting."

Dit bericht bekijken op Instagram

Those that are living in Sin will end up in Hell unless you repent. Jesus Christ loves you and is giving you time to turn away from your sin and come to him. _______________ Now the works of the flesh are manifest, which are these , adultery, fornication, uncleanness, lasciviousness, idolatry, witchcraft, hatred, variance, emulations, wrath, strife, seditions, heresies, envyings, murders, drunkenness, revelings, and such like: of the which I tell you before, as I have also told you in time past, that they which do such things shall not inherit the kingdom of God. Galatians 5:19‭-‬21 KJV _______________ Then Peter said unto them, Repent, and be baptized every one of you in the name of Jesus Christ for the remission of sins, and ye shall receive the gift of the Holy Ghost. Acts 2:38 KJV _______________ And the times of this ignorance God winked at; but now commandeth all men every where to repent: Acts 17:30 KJV _______________

Een bericht gedeeld door Israel Folau (@izzyfolau) op

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

De rugbyer is vastbesloten zijn ontslag aan te vechten en is volgens de voorman van de Australian Christian Lobby "door het slijk gehaald, zijn baan verloren en zijn leven kwijtgeraakt". Zo is hij zijn contract van 4 miljoen dollar kwijt en voert hij een dure rechtszaak tegen de beslissing. Wat de vervolgstappen van de lobby en Folau zijn is niet bekend.

Reacties

G
Toch zijn bijbel verder lezen: wie al deze dingen verliest om Mijn Naam zal ze honderdvoudig terug krijgen. Waar doe je moeilijk over? Als God de bron is van je leven, maak je dan niet druk om je 4mln dollar baan. Er staat ook geschreven, draag het als een eer als je gelasterd wordt om Jezus wil, de discipel is niet meer dan de meester.

Wees blij! Het is een bewijs dat je op de goede Weg zit!
REAGEER
M
Gofundme mag dus wel uitsluiten....zij staan boven hun eigen wet....

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Jeffrey vond Ds. De Heer een ketter...